uydu alıcısı geç açılma arızası

meaculpa24

Üye
Katılım
7 Mar 2018
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim elektronikle hobi amaçlı uğraşıyorum
elimde nextstar ye 6000 fta bir cihaz var 1 yıldır kullanılmadı geçenlerde kullanmaya başladım ancak cihaz açılırken geç açılıyor displaya bişey gelmiyor power ışığı 15 20 dk sonra açılıyor daha sonra aktif olmaya başlıyor sizce ne yapabilirim şimdiden teşekkurler
 
besleme devresi sorunu olabilir. ölçmek lazım.
 
evet bende öyle düşündüm ancak hangi elemandan başlamam gerektiğini bilemedim fiziksel bi sıkıntı yok kartta bu arada
 
Güç kaynağının resmini çekip eklermisiniz görelim.
 
şu an çok uzağımda hocam internette araştırdım ancak bulamadım. tamamen değiştirsem başka bir besleme kartı uygun olur mu acaba ?
 
kondansatörler kurumuş olabilir blok dahil.varsa kapasite metreyle tek tek bakmak lazım.

şu an çok uzağımda hocam internette araştırdım ancak bulamadım. tamamen değiştirsem başka bir besleme kartı uygun olur mu acaba ?
piyasada 1e1 aynı kart varsa değiştirebilirsiniz tabi neden olmasın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
teşekkür ederim arkadaşlar eve gidince ölçüm yapacağım en son olarak da değiştrme işini düşünecem :)
 
Her şeyden uydu alıcının önce tüm geçme fiş-soket bağlantılarını söküp yeniden sıkıca yerine takın. Mini tipteki olmayıp eski ve daha büyük olan modellerdendir bu sanırım. Bu iç bağlantılardaki sıkıntı, elektriğin zor geçerek uydunun bu nedenle geç başlaması sırf bu nedenle olabilir, soğuk lehim kaynaklı olabilir, gözle ve direk ölçerek araştırmak lazım. Çünkü çok uzun süre bir kenarda beklemiştir. Bu yollarla düzelme olmuyorsa diğer üye arkadaşların belirttiği üzere önce besleme katındaki blok elektrolitik kond.'ünü LCR metre veya kapasitemetreyle ölçüp bir kapasite düşmesi varsa önce onu direk değişmek gerekir. Diğer tüm ayrıntıları ise bu resimleri bizlerle paylaştığınızda veya forumdan verdiğinizde yorumlamaya çalışırız. Kolay gelsin.
 
cevabınız için teşekkürler bende blok kond. dye düşünmştüm ilk oraya bakacam sonra geri dönüş yaparım :) şu an şehir dışında olduğumdan sadece teorik bilgi alıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst