Ustalık bu mudur?

yine bir penseci arkadaşımızın işi
 
Bu da fakirin yaptığı bir pano, ;)makina imalatçılarına selamlar

Tabiki,her zamanki gibi TEMPA, panoda bence 10 numara bütün arkadaşlara tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
2008 den bu yana bu panoyu yapanlar biraz ders almıştır kesin. Ustalığa gelince evet herkes usta sıfatını alabilir. Bir yönden ustası olduğu işler vardır. Önemli olan düzenli ve disiplinli çalışaktır.Yaptığı işi kendi beğenmeli öncelikle ama böyle pano düzenlemesini beğenen biride olsa olsa o(u)t usta olur
 
Eline pense alan elektrikçi oluyor.Piyasadaki çoğu elektrikçilerin prensibi;bir faz bir nötür götür Allah götür.
 
Onlara göre ustalık bu olsa gerek.

Hadi kiri, tozu , yama ları anladıkda o kabloların bu kadar karmasık olması abartı.
 
Resimlere istinaden yapılan eleştirilerin tamamını okudum ve elektrikçilere/elektrik ustalarına ön yargılı davranıldığını ve büyük ölçüde haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
O panoların bu hale gelmesindeki sebep, bence elektrikçinin yeteneksiz ve tembel oluşundan ziyade koşulların uygun olmayışıdır. Yoksa o panoları gören elektrikçi, bilmez mi ki bir arıza durumunda zihinsel ve fiziksel olarak yine en çok kendisi yorulacaktır... En büyük eforu yine kendisi sarf etmeyecek mi? İnsan kendi ayağına kurşun sıkar mı?
Pek çok arkadaş piyasada da en çok böyle adamların tutulduğundan şikayet etmiş. Evet, öyledir. Çünkü arıza durumunda onca baskı ve stres altında, arızayı tespit edip kısa zamanda gideren yine bu adamlardır.
Lütfen biraz gerçekçi olalım. Bilgimizin olmadığı yerde de olaylara soğukkanlılıkla yaklaşalım. Evet, panoların bu hale gelişini izlemek ustalık değildir. Peki; panoların resmini çekip "ustalık bu mudur?" demek mühendislik midir?
 
ustalık bir işi yapabilmek degil o işe gerektiği saygıyı göstermektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,801
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst