Ups

tyavuz82

Üye
Katılım
1 Ağu 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
sistemde Ups kullanılıyor.Ups in etkisi ile kapasitif oran yükseliyor.Bu kapasitif etkiyi nasıl ortadan kaldırabilirim.Bunun için ne yapmalıyım.Yada UPS li sistemlerde nasıl bir kompanzasyon yapmalıyım...

Kolay gelsin :..
Teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
SN.tyavuz82,bu konu forumda çok ele alındı ama yinede araştırmanız zaman alacağı için cevap yazmak istedim.Kesin ve nihai çözümü reaktör veya endüktans kullanmaktır.Hilkar,ergun elektrik,ares mühendislik firmalarında çözüm ürünlerini bulabilirsiniz.Ancak bu yöntem pahalı geleceğinden öyle her müşteride uygulayamazsınız.Kendiniz bazı pratik çözümler oluşturabilirsiniz.Nasıl endüktif etkiyi azaltmak için devreye kondansatör bağlayarak kompanze ediyorsak,buradada tam tersi kapasitif etkiyi azaltmak için devreye endüktif alıcı bağlayarak endükte edeceğiz.Birkaç örnek vermek gerekirse UPS lerle aynı fazda aynı zamanda çalışacak şekilde mevcut yükte ayarlamalar yapmak.Olmuyorsa yeteri kadar endüktif alıcı ekleyin konvansiyonel balastlı armatürler,asenkron motorlar.Biraz uğraşırsanız başarırsınız,kolay gelsin.
 
şönt reaktör bağlamak dışındaki çözümlerin takip edilmesi zordur.Yapacağınız ölçüm sonucunda çıka-
cak değer kadar (Master Guardlarda % 10 ) şönt reaktör bağlamak en uygun çözümdür.Ölçüm yapma
imkanınız yoksa,sayaç değerlerinden istifade ederek hesap yapabilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst