Ups için Yuasa alternatifi akü

xemilian

Üye
Merhaba,
UPS çözümü için yaklaşık 12V ve 85Ah güç kaynağı ihtiyacım bulunuyor. Maliyeti Yuhasa'dan çok ta kalitesiz olmayan bir marka ile düşürmek istiyorum. Sizce değer mi ve marka önerisi verebilir misiniz? Kullanım seneryom kişisel kullanım olduğundan öneri istiyorum.

Yuasa SWL 2500 91Ah ile benim için güzel ama fiyatı malesef 205€ oldukça pahalı. Tablo aşağıda önerir misiniz?

Markamodel€ fiyatAh
YuasaSWL 250020591
SprinterP12V213017486
RitarRA 12-9014590

Paylaştığınız bütün aküler aynı kalite sayılır, fiyatlarına göre sağladıkları güçlerde aynı hatta paylaştığınız tabloda en ucuz gibi görünen ritar akü ile en pahalı gibi görünen yuasa aküler aslında fiyat performans olarak kafa kafaya aküler. Bu arada ritar akünün kendi sitesinde RA12-90 kodlu bir akü gözükmüyor ve piyasada aynı aküye ait olan ama farklı değerler içeren data sheetler mevcut. Yani ben olsam yuasadan devam ederdim.​

Paylaştığınız bütün aküler aynı kalite sayılır, fiyatlarına göre sağladıkları güçlerde aynı hatta paylaştığınız tabloda en ucuz gibi görünen ritar akü ile en pahalı gibi görünen yuasa aküler aslında fiyat performans olarak kafa kafaya aküler. Bu arada ritar akünün kendi sitesinde RA12-90 kodlu bir akü gözükmüyor ve piyasada aynı aküye ait olan ama farklı değerler içeren data sheetler mevcut. Yani ben olsam yuasadan devam ederdim.​
hesaplamalarıma göre %18 Kdv falan da ekleyince...

SWL2500/RA12-90=11611.2/8212.8=%141.38

Yani Ritar 12-90, Yuasaya göre %41 daha ucuz.

Aküleri size sunduklarıyla karşılaştırmanız lazım. Sadece fiyat olarak kıyas yaparsanız yanlış olur. Sizin için tek kıstas fiyatsa piyasada çok daha ucuz akülerde var. Yükünüz kritik değilse, aküden uzun ömür beklentiniz yoksa paylaştığınız liste dışında başka marka akülerde araştırabilirsiniz. Birisi sizi 4-5 yıl idare eder diğeri 8-10 yıl... Tercih sizin.​

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri