UPS- DC Bus voltaj hatası

Hknkcr1905

Üye
Katılım
7 Ocak 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
34
Herkese iyi aksamlar,
OLED Tv için arastirmalarim sonucu online ups kullanmaya karar verdim. İlk once FSP Champ 1000kva lik online ups aldim. Tv ile kullanirken 3-4 dk sonra hata verdi. Hata koduna baktigimda DC bus voltaj dengesiz- yetkili servise basvurun dendigini gorunce, herhalde arizali diyerek iade edip bu sefer tuncmatik newtech 1000kva lik online ups aldim. Ayni sekilde 5 dk sonra bu alet de hata verdi. Yine hata koduna klavuzdan baktigimda DC bus yuksek voltaj hatasi- yetkili servise basvurun dendigini gordum. 3 gun arayla iki farkli markadan arizali urun gelmeyecegini dusunerek ups i arkadasin evinde denemeye karar verdim.
Ayni marka model ve boyuttaki tv ile arkadasimin evinde yaptigimiz denemede hic hata vermedi.
Simdi bu durumda ev tesisatimda mi sikinti vardir yoksa benim tvde mi sikinti vardir bilemiyorum. Tecrubeli abi-kardeslerimden yardim bekliyorum.

(İlk konu ve mesajim, arastirdigim kadariyla benzer hata olan bi konu gormedim, bi yanlisim olduysa affola)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Öncelikle ev tesisatınızın voltajını ölçü aletiyle ölçtürün bundan emin olduktan sonra tv nize baktırın.
 
Tv daha 1 haftalik, prizdeyken normal bi sekilde calisiyor. Diger beyaz esyalarda da simdiye kadar bir sikinti olmadi. Ev tesisatinda ozellikle neye baktirmam lazim? Topraklamada sikinti olabilir mi? Veya kaçak akim rölesinde. Evle alakali aklima baska bir sey gelmiyor.
Bir de Online upsler voltaj yuksek de olsa dusuk de olsa onu duzenlemek icin kullanilmiyor mu? Zaten asil kullanma amacim da bu.
 
Tesisatta voltajın 220 olup olmadığına bakılması ve topraklamanın olup olmadığına bakılması. Diğer cihazlar normal çalışıyorsa kaçak akım rölesini test yapın sağlammı? sağlamsa sorun gerilimle alakalı olabilir. Yani anlık düşme yükselme gibi ups ler düzenlerde tesisat bağlantılarında da gevşekliktende kaynaklanabilir düşüncesindeyim. Sigorta bağlantıları buat bağlantıları vb. Başka prizde de deneyin.
 
ups ekranindan giris voltajini takip ettigimde hep 220-221 civarinda gosteriyordu input degerini, baska cihazla olcum yapinca baska deger cikar mi bilemem tabi. soyledeginiz seylere buralarda baktiracak bi elektrikci bulurum insallah:) sanliurfanin bi ilcesinde yasiyorum, buralarda bildiginiz gibi elektrik isi buyuk sikinti.
Ayni odada baska prizde denemistim, hata vermesi biraz daha uzun surdu(30 dk sonra hata verdi, tv nin arkasindaki prizde 5 dk sonra hata veriyor) baska odalarda denemem icin uzatma kablosuyla denemem lazim zira tv mumkun degil hareket edemez
 
Evdeki tum prizlerde denedim. Evdeki baska tv ile denedim. Hic birinde hata yok. Sadece kullanmak istegidigim tvde hata aliyorum. Kutusundan yeni cikan, prizde gayet normal calisan bi tv neden ups te hataya neden olur anlayamadim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst