UNUTULMUŞ BİR DAHİ: ALAN TURING

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,235
Puanları
1,866
Yaş
47
Bir adam düşünün. Öyle bir adam ki, II. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirecek bir buluşa imza atmış olsun, binlerce insanın yaşamını kurtarsın, Avrupa’yı sürekli Nazi işgalinden korumuş olsun. Hatta aynı adam bugün hepimizi elinin altındaki bilgisayarların ve yapay zekanın temellerini atmış olsun. Kavramsal olarak ortaya attığı fikirler ölümünden yıllar sonra bile yapay zekadan nano-teknolojiye, moleküler biyolojiden matematiğe kadar her alanda hala geçerli, hala kullanılır olsun… Ama insanlığı derinden etkileyen bu katkıları olmasına rağmen, bu adam ne okullarda fen derslerinde anlatılsın, ne de adı filmlerde geçsin….Devamı....

alan-turing-16yo-hires.jpg
 
Eşcinsellikle suçlanıp ardından intahar eden birinin anılmaması gayet normal. Hayat maalesef böyledir 1000 artın vardır bir eksin olur sıfıra düşersin.[Suçlamalar iftira ise gerçek değilse üzüntü verici bir durum.]
"ALLAH HERKESİ KURU İFTİRADAN SAKLASIN" demek lazım.
 
Sn. @elektronikmuh John Nash i de anlatan yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum filmi de çekilmişti (Akıl Oyunlar / Beatiful Mind) ben de tavsiye ederim.
 
Bu zatın intihar ettiğini kabul etmek diğer ihtimallerdeki suçluları aklamak gibi olur. Kendisi ile istihbarat ve aleni uğraşıldığından bahsedilmekte.
Apple ın logosu ? Cennetten çıkıştaki elma ve ya Turing in elması..
Bu kişide; o dönemde ceza almasını sağlamak için eşcinsel karakter oluşumunun sağlanmasına ve ya alenileştirilmesine birileri tarafından çaba sarfedilmiş de olabilir.
İntihar meyvesini bu şekilde hazırlamak olağan değil. Bilimsel birşeyler ve intihar denince Beşir Fuad da akla gelmekte. Eşcinselliğin yaygın olduğu İngilere denilince de Sadrazamımızın İngiltereye cevabı akla gelmekte:
".....Siz tanrınızı satar ve alırsınız. Mabudunuz paradır...... O halde sizin gibi, sapık bir milletin nesine güvenilebilir?....birleştiniz mi? Kendinizi emir vermeye salahiyetli zannedersiniz.....sizin cüretkârlığınız, menfur bir diktatörlük derecesine yükseliyor ki....Büyük vezirler, sizi dinledikçe sözlerinizde ya fena bir maksat keşfetmişler yahut işlerinizin cehalet eseri olduğunu anlamışlardır.......Sizden cevap istemiyoruz. Cevap vermemenizi emrediyoruz."
 
Merhaba.Az önce (1 saat önce) ntv'de "Bir insan" da Alan Turing'in hayatı ve kişiliği,2014 yılında daha önce eşcinsel olduğu için de suçlu bulunulan (Eşcinsellik o zamanlar İngiltere'de büyük suçmuş) itibarının yeniden kendisine iade edildiğinden de bahsedildi,biyografisinden bahsedilirken de.Aslında en dikkat çeken bir olay daha vardı.Kendisi ölünce el yazması not defteri (Pc'nin temellerinin atıldığı matematik formüllerle birlikte) en yakın arkadaşına,kendisi aracılığıyla üniversite müzesine verilmek üzere verilir.Ama en yakın arkadaşı bazı kişisel düşüncelerle de onu üniversite müzesinden geri alır,kendi evine direk getirir.Bu defterden de kendisi de ölünceye kadar kimsenin haberi olmaz doğal olarak.Arkadaşı ölünce bu defter ele geçer ve çok önemli notlara da bu sayede ulaşılır.Şimdi bu deftere müzayedelerde değer biçilemediğinden az önce NTV kanalında defteri ele geçiren bir araştırmacı (Bir insan'da) özellikle de bahsetti.Ayrıca Nikola Tesla'nın ölümünden sonra ele geçen el yazması defteri kadar önemlidir bu defter,çünkü pc'nin tam olarak da ortaya çıkabilme temelinin tam başladığı formülleri de direk içeriyor bu defter.

Zaten Nikola Tesla'ya da hiç evlenmeyip sürekli kendini elektrik bilimine de verdiğinden,kadınlara ilgisi olmadığından bazıları tarafından "eşcinsel" yakıştırması bile yanlış olarak da yapılabilmişti,iyi biliyorsunuz.Ama Alan Turıng'de ise durum çok daha farklıdır,çünkü suçlu bulunup da kesin olarak da yargılandığına dair kesin somut göstergeler de günümüzde vardır,Tesla'dan çok farklı olarak.Ayaklar altına alınan o zamanki bu itibarının,2014 yılına tam olarak da gelindiğinde tekrar geri verilmesini,bir tür özür (O zaman suç olan bu cinsel tercihi nedeniyle yargılanması) olarak algılamamız gerekir mi şeklinde haklı olarak düşünülebilir.Zira Sırp asıllı Nikola Tesla'ya da ölümünden çok sonra Amerika'da onca bilimine rağmen biraz kaybolan ve göz önüne de alınmayan bu yanlış itibarını telafi edebilmek amaçlı,kendi ülkesinde heykeli de yapılmıştı,biliyorsunuz.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Ayrıca sn.by lent'in seyrettiği başrolde de ünlü aktör Russell Crowe'nin oynadığı Tükçesi "Akıl Oyunları" olan filminde,enigma kodlarının Almanya tarafından denizaltılarda tam kullanılırken kodlarının çözülmesini ve nedenle de Almanya'nın yenilgiye uğraması anlatıldığından (Aklımda tam kaldığı kadarıyla) bahsedildiği için de oldukça etkileyici (Matematik ve bilgisayar,şifreler,kodların kırılması olayını da sevenler için) sürükleyici,güzel bir filmdir.CD veya DVD kaynakları üzerinden,netten,vb. seyredilmesini de tavsiye ederim.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Psikolojik savaş/psikotik bozukluk oluşturma ve çeşitli yönlendirme taktikleri bir tarafa, uydurma deliller ile zan altında bırakılıp savunmasının zaafa uğratılması düşünülmelidir.
Hazırlanan ölüm meyvesi düşünlürse, intihar süsü verilmeye çalışılmışsa daha önceden yoğun bir şekilde uğraştıkları açık...
Diğer taraftan kimi devletler menfaatleri için kendi kaynaklarını ne kadar tahrif edebilirler, kişilere ne zulümler yapabilirler ayrı mesele...
 
Cohn Nesh i bende seyretmiştim .Russell Crowe oynuyordu.İlgimi çeken sahnelerden biride , hayali arkadaşının hayalden ibaret olduğunu anlamak için sakallarına bakıyor ve senin sakalların hiç uzamıyor o yüzden sen hayal sin deyip onun deli sanılmasına sebep olan hayali arkadaştan böylelikle kurtuluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst