Unutulan Eski Cep Telefonları Geri Döndü!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye

9wo985t.webp​

Tuşlu Telefonlar Yeniden Trend Oldu, Fiyatları İse Uçtu...​

Bir zamanlar çekmecelerde unutulan eski tuşlu telefonlar, şimdi 5.000 TL'ye varan fiyatlarla alıcı buluyor.

Tuşlu Telefonlar Neden Yeniden Moda Oldu?​

Bu geri dönüşün ardında birçok neden yatıyor. Bunlar arasındaki en önemli neden sosyal medyadan uzak kalmak ve dikkat dağınıklığını azaltmak isteyenlerden oluşuyor. Bu durum insanları tuşlu telefonlara yönelterek, tuşlu telefonların yeniden trend olmasına neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullardaki akıllı telefon yasağı da bu talebi artıran nedenler arasında. Akıllı telefonların aksine, tek şarjla günlerce kullanılabilinen tuşlu telefonlar, basit arayüzleri sayesinde özellikle yaşlılar için ideal bir seçenek sunuyor.

Tuşlu Telefonların Hurdası Bile Değerlendi​

Tuşlu telefonlara olan ilgi, ikinci el ve tamir piyasasında da büyük bir canlanma yarattı. Telefon tamiri yapan esnaflar, çekmecelerde duran bozuk tuşlu telefonların bile değerlendiğini belirtiyor. Hurda durumundaki bir telefon için bile 100 TL ile 750 TL arasında ücret ödenebiliyor.

Satış fiyatları ise markaya, modele ve durumuna göre değişiyor:

İkinci el veya tamir görmüş tuşlu telefonlar 1.000 TL ile 1.500 TL arasında satılıyor.Hiç kullanılmamış tuşlu telefonların fiyatı 3.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. E-ticaret sitelerindeki ilanlarda ise fiyatlar 500 TL'den 3.000 TL'ye kadar geniş bir aralıkta alıcı buluyor.

Alıntıdır: https://www.msn.com/tr-tr/haber/other/unutulan-cep-telefonları-geri-döndü-tuşlu-telefonlar-yeni-trend-oldu-fiyatları-İse-uçtu/ar-AA1MJ7MY?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=68ca8c202da34283b0fc5cf8f7fe7fc4&ei=14

Elimde Star gazetesinin 1999'da düzenlediği bir promosyon kampanyasından 30 Star gazetesi kuponu karşılığında Yaysat dağıtım bayiinden teslim aldığım Nokia 5110 tuşlu bir cep telefonum var. Ve en son 2011'de elimden sertçe yere düşürdüğümden beri çalışmıyor. Ama hala evdeki boş bir çekmecede duruyor. Bu ilk tuşlu mobil telefondan sonra 2011'de biri Nokia C1 01 ve 2024 başında da başka markalı Nokia tuşlu cep telefonu daha satın almıştım. 2024 ocak ayında satın aldığımın dükkandaki etiketi 1550 tl. idi. Ancak telefonu satan dükkandaki bu adam üzerindeki etikete rağmen 50 tl. indirip 1500 tl.ye satmıştı bana, sıfır Nokia marka başka tuşlu bir cep telefonunu.

İyi ki geri dönüşümle elektronik hurda olarak çöpe vermemişim bozulan Nokia 5110'umu. Demek ki hâlihazırda ölüsü de dirisi de para ediyor, hurda olan veya çalışmayan son halleriyle bile. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
evet haberlerde çıktı okul çağında ki çcuklara tuşlu telefon alıyorlarmış 15-20 adet var elimde .. koleksyon yapıyorum..

Nokia nın 8110i telefonunu zamanında babam 1.5 maaşı tutarında olan bir parayla almıştı. Şimdinin herhalde en pahalı telefonuna denk geliyordur. Ama şu an bile çok havalı telefon bence.

Nokia nın 8110i telefonunu zamanında babam 1.5 maaşı tutarında olan bir parayla almıştı. Şimdinin herhalde en pahalı telefonuna denk geliyordur. Ama şu an bile çok havalı telefon bence.
Aynı telefonu durumu benden hallice olan arkadaşımla hat dahil, 1000$'er gibi bir paraya almıştık.

O uzun süre bir yıla düşmüştü bildiğim. Kullanmak isteyince faturasıyla veya son kullanan numara ile eşleştirilmişse e-devlet üzerinden tekrar aktif edilebiliyor. Daha önce bu süre 7 yıldı.
Çok doğru, 1 yıl süreyle bir kenara atılıp hiç kullanılmadan atıl durumunda kalan tüm SIM kartlar blokeyle kapatılıyor, en son alınan kararların bu şekliyle uygulaması oluyor. Çok uzun yıllar değil sadece 1 yıl hiç kullanılmadan geçen süre onun bloke olması için yeterlidir.

Zaten 2024'de en son satın aldığım tuşlu cep telefonunu sırf bu yüzden satın aldım. Çünkü sürekli kullandığım ve kontör yüklediğim 2 Turkcell SIM kartım vardı ve cep tek olunca bir gün arayla değiştirip iki SIM kartı da aktif gösterebilmek durumundaydım, 1 yıl süreli çıkan bu en son bloke kararıyla. Şimdi ise ikisini de 2 cep telefonuyla prize takılı bırakıp 2 SIM kartında iki günde bir değişiklik yapmıyorum.

En son satın aldığımda 2 adet takılacak SIM kartı yuvası var, ilki olan Nokia C1 01de de 2 SIM kartlı yuva olsaydı buna hiç gerek kalmazdı örneğin. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Çok doğru, 1 yıl süreyle bir kenara atılıp hiç kullanılmadan atıl durumunda kalan tüm SIM kartlar blokeyle kapatılıyor, en son alınan kararların bu şekliyle uygulaması oluyor. Çok uzun yıllar değil sadece 1 yıl hiç kullanılmadan geçen süre onun bloke olması için yeterlidir.

Zaten 2024'de en son satın aldığım tuşlu cep telefonunu sırf bu yüzden satın aldım. Çünkü sürekli kullandığım ve kontör yüklediğim 2 Turkcell SIM kartım vardı ve cep tek olunca bir gün arayla değiştirip iki SIM kartı da aktif gösterebilmek durumundaydım, 1 yıl süreli çıkan bu en son bloke kararıyla. Şimdi ise ikisini de 2 cep telefonuyla prize takılı bırakıp 2 SIM kartında iki günde bir değişiklik yapmıyorum. Kolay gelsin.
ustam çift sim kartı telefonlar var, keşke deneseydiniz.

Ekli dosyalar

• çift sim kart.webp
    çift sim kart.webp
    31 KB · Görüntüleme: 2

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,338
Son üye
haser06

Yeni konular