unity proda simulation

ferrell

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
136
Puanları
1
Yaş
38
arkadaslar unity pro da simulasyon yapamadım. bu konuda birileri bana yardımcı olabilirmi ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PLC menüsünden Simulation Mode u seç. programını build et. daha sonrasında PLC ye bağlanıyormuş gibi connect ol. plc ye transfer yap ve run a al plc yi
 
Arkadaş güzelce açıklamış, ama bir de ben ekleyeyim;

Program açıldığında yukarıda bulunan toolbardan PLC sekmesine tıklıyoruz, oradan SIMULATION MODE 'a alıyoruz. Daha sonra yine PLC sekmesinden CONNECT'e tıklıyoruz.Tekrardan PLC sekmesine tıklayıp TRANSFER PROJECT TO PLC deyip simulasyon programımızı kullanmaya başlayabiliriz...
 
arkadaşlar bi konuda yardımcı olurmusunuz;
1- Unity.Pro XL programında IP Adress Configuration kısmına IP adresini neye göre veriyoruz. Yazdığım programı herhangi bir PLC download etmeyeceğim, sadece PC'de simulasyon yapacağım. IP adress kısmına sadece 128.0.0.1 yazabiliyorum, onun dışındaki tüm IP adreslerinde hata veriyor.Nedendir ?
2- Programı simulasyon modunda çalıştırdığımda unity.pro programının alt kısmında sarı kutucuk içerisindekii TCPIP:127.0.0.1 adresi neyi gösteriyor. Ben program konfigürasyonunda böyle bir değer girmedim ve bu nerden geldi, sanırım gökten zembille düşmemiştir dimi :)
 
Arkadaşım sadece Simulasyon yapacaksan ip configürasyonuna ve PLC nin kendisine ihtiyacın yok. 127.0.0.1 ip adresi "localhost" yani programın çalıştığı Bilgisayarın adresi anlamına gelir. Bilgisayarını PLC gibi kullanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,764
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst