Umudumu kaybettim

Kafa123

Üye
Katılım
23 Eyl 2020
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
33
Herkese merhaba,
Belki birileri fikir verebilir diye yazmak istedim.2010 yilinda girdigim eem bölümunü 2015 yilinda bitirdim.Okurken de bu bölümü sevmemistim calisirken de sevmedim.Aile,cevre baskisi derken bölumü birakamadim da simdi anliyorum ki meslek hayatinizin sekillenmesinde ne kdr önemli bir rol oynuyormus.2016 yilinda gece gündüz kpss calistim olmadi.Sonra bir iş buldum calismaya basladim Düsük bir maas,saha saha gezdigim haftasonu calistigim kendimi hic ait hissetmedigim bir işti.Sonra O işi birakip büyuk bir firmada yine santiye tabi muhendis olarak calistim.Maasim yüksek ama santiyenin agir kosullari,ait hissetmeme,kendini basarisiz hissetme vs.. gibi sorunlarla ugrasirken santiye bitti.Böyle olmayacak dedim yine kpss calistim hem de gece gündüz verimli calistigimi düsünuyorum.Tüm hocalarin ,yüksek alanlarin dediklerini yaptim,osym nin akliniza gelebilecek tüm sinavlarinin sorularini cözdüm.Sinavda asiri stresten kaybettim.İş basvurulari yapiyorum dönen yok,bu meslege ait hissetmiyorum kendimi bu meslekte yetersiz ve basarisiz hissediyorum yasim da ilerliyor tekrar uni okusam neye yarayacak zaten suan her bolum de issizlik var.İyice cikilmaz bir hal aldi.Bunun yaninda ailenin cevrenin arkadaslarinin issiz oldugum icin yaptigi psikolojik baskiyi da iliklerime kadar hissediyorum.Bu durumlardan ötüru nefes alamiyorum ve nasil cikacagimi bilmiyorum.
 
Öncelikle Allah yardımcınız olsun (Sizin ve tüm diplomalı işsizler ordusunun).
Yaşınız 30 görünüyor bu saatten sonra yeni bir meslek edinmeniz çok zor. Eğer ailenizin imkanı varsa (maddi anlamda) ticaretle uğraşın. Yada baba mesleğiniz uygunsa onu devam ettirmeye çalışın.
Aslında burada yazılması gerekenler mesleğinize dair öneriler olmalıydı. Ama maalesef Memleketin durumu ortada ve tabi Sizin mesleği bu denli sevmiyor olmanızda cabası...!
Tekrar Allah Yardımcınız Olsun..
 
İnşAllah bir iş bulabilirsin Allah yardımcın olsun .Şartlar çok zor çalışan işinden memnun değil işi olmayan iş bulamıyor bir çıkmaza doğru gidiyoruz.Eğer imkanını bulabilirsen yurtdışına çık bu seçeneği zorlamaya bak .

saygılar.
 
Dostum sen önce hangi işi yapabilirsin hangi işi severek yaparsın onu belirle. Zor olucak ama o iş için çabala ne olursa olsun sevdiğin işi yap. Ünv. mezunu olmak aynı zamanda bir sınıf bir statü olmaktır. Sana o diploma çok iş kapısı açar işsizlikten de korkma. Çalıştığım bir çok şirkette okuduğu bölümle alakasız bölüm yöneticilerini çok gördüm. En basiti uçak müh. bayan çalıştığım şirkette üretim sorumlusu şimdi ne alaka uçak ile takı sektörü. İlla Elektrik mühendisi oldum diye şantiye de mi çalışman lazım makina müh. oldum diye talaşlı imalat sektöründe çalışmak zorunda mısın. Severek yapacağın işlere bak belki maaşı düşük olur ama bi süre idare et tecrübe edin gerisi gelir.
 
Ne istemediğin aşikar ama ne istediğine daha karar verememişsin gibi duruyor...Çok meşhur bir söz vardır:

"Gideceği limanı bilmeyene hiç bir rüzgar yardım edemez" diye....Öncelikle ne istediğin bul.
 
Merhaba. Hayattan başarı, kaybetmeden kazanmayı bekleyenler için çok genelleştirerek yazayım.

İnsan her şeyini, parasını, malını, mülkünü, vb. hemen her şeyini kaybedebilmeli, ama umudunu asla kaybetmemelidir.

Yaşamak, nefes alabilmek, geceden sonra sabahı görebilmek aslında yeni gelen ve her gün tazelenen yeni bir umuttur..

İnsan severek bitirdiği okullardan veya yaptığı bir işten çok mutlu olmayabilir, işini severek dört dörtlük yapan insanların sayısı belki parmakla sayılacak kadar da az olabilir. DSİ’de Mak. Müh. bir şef İken masa başında geçen bu fazla boş zamandan sıkılıp özel sektörün dinamik ve yorucu ortamına atılan Mak. Müh. olarak çok yakından tanıdığım arkadaşım oldu. Yine araştırma görevisi iken ODTÜ mezunu Mak. Müh. ve araştırma görevlisi (üniversite hocası) bu monoton olan görevinden sıkılıp özel sektörün daha zorlu ve daha yıpratıcı ortamlarına geçti.

Şimdilerde ise KPSS sınavlarında mühendis olarak mezun olanlar, özel sektörü bir öncelik yapmadan öncelikle memur statüsünü büyük avantaj olarak görüp ne olursa olsun bir devlet kapısına kendini atabilmek için de canla başla KPSS’ye çalışıyor. Benim şahit olduğum yıllarda resmiden özel sektöre statü değiştirenlerle bugünkülerin durumu arasında çok büyük paradoks vardır.

Ama "umudu asla kaybetmemek" en önemlisi veya insan hayatındaki asıl anahtar kelime olmalıdır. Bir ekmek kapısı kapanırsa bir diğeri yarın veya öbür gün mutlaka açılacaktır, yani günün sonunda gecenin bitiminde sabahın nelere gebe olacağını hiç kimse bilemez, inancı ve umudu kaybetmemek bu yüzden çok önemlidir. Kolay gelsin ve Allah kolaylıklar versin diyelim.

Yine de içinizde bir pişmanlık kalmaması için çok sevdiğiniz veya size göre en ideal kabul ettiğiniz bir bölüm varsa mutlaka onu okuyun, çünkü okumanın bir yaşı yoktur, örneğin baba-oğul, ana-kız hukuk fakültesinden mezun olanlar bile vardır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Öncelikle yardimci olmaya calisan herkese teşekkür ederim.Üni. zamaninda bölümü birakmamanin acisini cekiyorum.Son pismanlik fayda etmiyor tabii.Eczaci olmak istemistim zamaninda puanim yetmedi.Özel üni.lerden yuzde 50 burs almistim o zmnki aklimla aileme yük olmak istemedigim icin kabul etmemistim.Türkiye sartlarinda yeni bir uni. okumak mantikli mi bilmiyorum.Günlerdir düsünuyorum ne yapacagimi,ne istedigimi bilmiyorum bulamiyorumm..Ne dogru söz insan umudunu asla kaybetmemeli .Etrafim beni pozitif,umut dolu olarak bilir ,nasil oldu da umudumu kaybedip yasayan bir ölüye döndüm bende bilmiyorum.
 
Değerli Kardeşim ; yukarıdaki yazılanlara ek olarak eczacılıkla ; raftan ilacın karekodla okutulup hastaya ( En az 30 yıldır, %90 eczacılar yapma ilaç günümüzde yapmıyor )verilmesi, senin mesleğinde çalışma şartların biraz benziyor. Mesleğinde müşterilerin halk değil belirli bir kesim , belli insanlar. Mesele helal rızık kazanmaksa bu açıdan da değerlendirme yapabilirsin.
 
Umuda bin kurşun atsa da ölüm
Unutma umutsuz yaşanmaz gülüm.

Nefes aldığımız sürece her şey için bir umut vardır. Rabbimiz bizi yaratırken rızkımıza kefil olduğunu bildirmiş.Bize düşen gayret ve sonrasında tevekkül.Unutmayın kader gayrete aşıktır demiş büyükler. Rabbim bahtınızı açık etsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst