Ultrasonik osilator devresi frekans sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmreAgey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EmreAgey

Üye
devrem fotoğraftakinin aynisi 38 volta kadar dayaniyor yeterli amper ve voltu verdim hicbisey olmadi bobine bi tane daha 220uH bobin seri bagladim gene bisey olmadi chatgbt ye sordum her sorusumda kondansatör ve bobinin cok buyuk onlari düşür diyor ama her seferinde farkli bi deger soyluyor bende güvenmiyorum.(2.4MHZ frekans icin hangi devre elemanlarını hangi değerleriyle degistirmeliyim)bu devre piezzo buzzerin suyu titreseker sise cevirmesini sagliyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250629-202918.webp
    Screenshot_20250629-202918.webp
    29.9 KB · Görüntüleme: 20
devrem fotoğraftakinin aynisi 38 volta kadar dayaniyor yeterli amper ve voltu verdim hicbisey olmadi bobine bi tane daha 220uH bobin seri bagladim gene bisey olmadi chatgbt ye sordum her sorusumda kondansatör ve bobinin cok buyuk onlari düşür diyor ama her seferinde farkli bi deger soyluyor bende güvenmiyorum.(2.4MHZ frekans icin hangi devre elemanlarını hangi değerleriyle degistirmeliyim)bu devre piezzo buzzerin suyu titreseker sise cevirmesini sagliyor
Osiloskopunuz yok mu?

110 khz de buhar üretmeye başlıyor 2,4 ghz şart değil. 110 khz çok yüksek bir frekans değil. transistörlü lc yada ve değil kapısıyla rc osilatör olarak çok rahat elde edersiniz. üretilen frekansı uygun bir transistör yada mofsetle sürersiniz. osilatör devresi için örnek bir resim yükleyeceğim. bu devre 160 mhz civarında R ve C değerlerini değiştirip 110 khz gibi denersiniz. bu osilatör en fazla 200 mhz bandına çıkabilir.Ekran görüntüsü 2025-06-29 221113.webp

110 khz de buhar üretmeye başlıyor 2,4 ghz şart değil. 110 khz çok yüksek bir frekans değil. transistörlü lc yada ve değil kapısıyla rc osilatör olarak çok rahat elde edersiniz. üretilen frekansı uygun bir transistör yada mofsetle sürersiniz. osilatör devresi için örnek bir resim yükleyeceğim. bu devre 160 mhz civarında R ve C değerlerini değiştirip 110 khz gibi denersiniz. bu osilatör en fazla 200 mhz bandına çıkabilir.Ekli dosyayı görüntüle 116656
acikcasi ben elektrik devresi elemanlarindan cok anlamayan birisiyim(yani bana hangi parcayi hangisiyle degistirmem lazim oyle soylerseniz anlayip yapabilirim)
2.4MHZ(2400khz) ile calisiyor bu piezzo buzzer siz ise 110 khz ile calisir diyosunuz bundan once 100uH bobin denedim gene calismadi

hayir malesef ama pahali degilse alirim ama alinca ne isime yarayacak matematik hesabiyla almam gereken kondansatör ve bobini bulabilirmiyin
Ölçemediğiniz ve dalga formunu göremediğiniz bir sinyalin doğru olduğuna skop olmadan nasıl karar verecek siniz?

Ölçemediğiniz ve dalga formunu göremediğiniz bir sinyalin doğru olduğuna skop olmadan nasıl karar verecek siniz?
ben bu devreyi YouTubede görmüştüm(
) o adamin kullandigi herseyi kullandim ama basaramadim ve dediginiz alet cok pahali ben lehimi havya ile bile yapmiyorum jet cakmakla yapiyorum

ben bu devreyi YouTubede görmüştüm(
) o adamin kullandigi herseyi kullandim ama basaramadim ve dediginiz alet cok pahali ben lehimi havya ile bile yapmiyorum jet cakmakla yapiyorum
Pizeonun bir ucunu kendi şemanda gndye bağlamışsın.
videoda kolektöre bağlı.

Forum istatistikleri

Konular
131,452
Kullanıcılar
455,360
Son üye
cagdas59

Çevrimiçi üyeler

Geri