Ufak bir yardım

xsemihx

Üye
Katılım
4 Tem 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
ufak birproje hazırlamam gerekli bana bir yardım edebilirmisiniz devremde Bant üzerinde 3 istasyona sahip sistem şu şekilde çalışacak; S1 butonuna bastığımda M1 bant motoru ileri yönde dönecek.Paket bandın ortasındaki LS2 sınır anahtarına çarptığında M1 motorudurarak 5sn bekleyecek daha sonra ileri yönde hareketine devam edecek ve bandın sonundaki LS3 sınır anahtarına çarparak duracakt. Burada 10 sn. Bekleme yaptıktan sonra geri yönde dönecek ve bandın başındaki LS1 sınır anahtarına çarparak duracak. (Geri dönüşte LS2 de bekleme yapmayacaktır.) sistemin aynı işlemi birkez daha gerçekleştirmesi için S1butonuna basılması gerekecek.S0 stop butonuna basıldığında veya motora aittermik röle açma verdiğinde sistemin enerjisi kesilecektir. Sistemin çalışmasını sağlayan kumanda ve güç devresi nasıl olmalıdır.


band.png
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
aa.jpg
sigorta, termik röle, acil stop eklemedim kendiniz isterseniz ekleyebilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst