slckoguz

Üye
Katılım
18 Nis 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
İŞLETMELER ELEKTRİĞİ NASIL UCUZA GETİRİYOR
Aylık30 bin kilovat saat ve üstü elektrik tüketen ticari kuruluşların serbest tüketici olma hakkı var.
Serbest tüketici olmak için kuruluşlar, bağlı oldukları elektrik dağıtım şirketlerinden "Serbest Tüketici Belgesi" talep ediyor.
Bu belge sayesinde ticari kurluşlar ihtiyaçları olan miktarı elektrik üreten özel şirketlerden elektrik sağlayabiliyor.
Firmalar, enerji üreten özel şirketlerle görüşüp sözleşme imzalıyor.
TEİAŞ´a bağlı Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezine (PMUM) başvurarak gerekli belgeleri dolduran firma, elektriği almaya başlıyor.
Fatura tedarikçi firma tarafından kesiliyor.
Biz Kimiz?
Şirketimiz, 2009 yılında Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde Elektrik Toptan Satış Lisansı almış olup, serbest piyasada elektrik enerjisi alım satımı ve ticareti ile iştigal etmektedir.
Şirketimiz 2009 yılında almış olduğu toptan satış lisansıyla müşterilerine elektrik sektöründe toptan elektrik ticareti, satışı ve satış sonrası destek faaliyetlerinde hizmet vermektedir.
Şirketimiz, Fina Enerji Holding Grubu şirketlerinin ve Türkiye'deki diğer üreticilerden satın alınan elektrik enerjisini uygun fiyat ve cazip avantajlarla sanayi ve ticarethane müşterilerine sunmakta, elektrik güç ve kapasite fiyatlandırması ile risk yönetiminde finansal bir aracıdır. Cere'an müşteri ihtiyaçlarına göre çeşitlendirilmiş hizmetleriyle güçlü bir iş ortağı olarak hareket ederek, ikili anlaşma fiyatlandırmalarında yenilikçi ürünleriyle müşterilerine tasarruf imkanları yaratmaktadır.
Cere'an, sahip olduğu uzman kadrosu ile Türkiye toplam elektrik üretim-tüketim tahminleri yapmakta, bu amaca yönelik modeller geliştirmekte, sektör mevzuatını ve gelişmeleri takip ederek, gelecek senaryo analizleri aracılığıyla, üretim maliyetleri ve müşteri karlıkılarını analiz ederek müşterileri için en uygun seçenekleri sunmaktadır.

1. Elektrik enerjisinin tedariği Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.(TEDAŞ) dışında başka bir tedarikçiden mümkünmüdür?

2011 yılı itibari ile EPDK tarafından belirlenmiş olan, yılık toplam elektrik tüketimi 30.000 kWh (aylık ortalama fatura 800.- TL) limitini geçen veya bu limitin üstünde elektrik tüketimi yapacağını taahhüt eden veya iletim sistemine doğrudan bağlı tüketiciler, Serbest Tüketici ünvanını kazanmaya hak kazanır ve elektrik enerjisini elektrik ticareti lisansına sahip tüm elektrik satış şirketlerinden ikili anlaşmalar kapsamında tedarik edebilir.

Ayrıca, Serbest Tüketici niteliğinde olmayan şirketler talep birleştirme yolu ile Serbest Tüketici avantajlarından faydalanabilirler.

2. Cere'an ’ın size sağlayacağı avantajlar neler olacaktır?

Müşterilerimiz, bizle yapacakları uzun dönemli ve sabit fiyatlı kontratlar ve avantajlı ürün paketleri sayesinde piyasada oluşacak mümkün olan en avantajlı fiyatlardan enerji alabileceklerdir.

Şirketimiz, müşterilerinin ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiş fiyat seçeneklerini (1 sene boyunca sabit fiyat garantisi , TEDAŞ ek terimli ticarethane tarifesi üzerinden indirim garantisi ve bir sene boyunca 100% yenilenebilir enerji) sunmakta, geniş ürün yelpazesi ile (kaynak, fiyat, dağıtım, ödeme planları, para birimi, vb) kontratlarda çeşitlilik yaratmaktadır.

Güvenilir ve müşteri odaklı satış kadrosu ile satış sonrası belgelerin hazırlanmasında ve sayaç değişimlerinin yapılmasında her türlü operasyonel desteği vermekte ve müşterilerinin beklentilerini mümkün olan en üst düzeyde karşılayacak kalitede hizmet sunmaktadır.

Müşterilerimiz için özel geliştirilmiş Sayax Uzaktan Okuma Sistemi ile Müşteriye özel verilen kullanıcı adı ve şifresi ile anlık ve geçmişe dönük tüketimlerin kontrol edilmesi mümkün kılınmaktadır.

Yakın bir zamanda kurulacak online fatura hizmetleri sistemiyle müşteriye özel verilen kullanıcı adı ve şifresi ile anlık ve geçmişe dönük fatura takibi yapılabilecektir.

3. Şayet mevcut elektriği TEDAŞ’dan tedarik ediyorsanız, Serbest Tüketici olabilmek için izlemeniz gereken başvuru süreci nedir?

İletim sistemine bağlı tüketiciler TEİAŞ’a, diğer tüketiciler bağlı bulundukları yerel dağıtım şirketine başvurarak Serbest Tüketici Belgesi alır. Tüketici, mevcut tedarikçisine yükümlülüklerini yerine getirdiğini kanıtlamak ve kanuna uygun elektronik sayaç kullanmak zorundadır.

4. Serbest Tüketici olarak Cere'an ’dan elektrik almaya başlamak için mevcut tesisat, bağlantı, trafo vb’de teknik açıdan değişiklik yapılması gerekmektemidir?

Hayır. Teknik açıdan bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

5. Serbest Tüketicilerin arıza, Bakım, elektrik kesintisi gibi konularda kiminle görüşmesi gerekmektedir?

Cere'an tüketicinin elektriğinin fiyatlanması ile yükümlüdür. Elektrik iletim ve dağıtımı tüketicinin bulunduğu bölgedeki elektrik dağıtım şirketinin yetki ve sorumluluğundadır. Arıza, bakım, elektrik kesintisi,vb. gibi konularda da dağıtım şirketi ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

6. Faturalandırma ve sayaç okuma hizmeti kimin tarafından sağlanmaktadır?

Cere'an, Satış Miktarı’nın tespiti amacı ile Tüketim Birim’lerinde uzaktan okuma sistemi kurulabileceği gibi kendi elemanları ve/veya taşeronları vasıtası ile de yerinde ölçüm yaptırtmaktadır.

Ancak, Cere'an ’un Tüketim Birim’lerinde ölçüm ve/veya uzaktan okuma sistemi kurmadığı veya kurmayı tercih etmediği durumlarda, ilgili Dağıtım Şirketi’nin yapmış olduğu ölçümler dikkate alınacaktır.

Faturalandırma, ikili anlaşma şartları ile Cere'an tarafından yapılmaktadır.


7.Bu Hizmeti almak için öncelikle ne yapmalıyım?

02242562796 nolu telefonu arayabilir,
veya
[email protected]
adresine elektrik faturanızı mail olarak atabilirsiniz.


ilginize teşekkür ederiz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
MERHABA ARKADAŞLAR O ÜSTE YAZAN AYLIK 30,000 KW/h SAATLİK ELEKTRİK TÜKETEN HERKES SERBEST TÜTKETİCİ OLACAK KISMI YANNIŞ,O YILLIK 30,000 KW/h OLACAK,YANİ AYLIK ORT.800 TL ÖDEYEN HERKES BU İMKANDAN YARARLANABİLİR,AMA MESKEN VE SANAYİİ YE TEKLİF VERİLEMİYOR(ZATEN BİRİM FİYATLARI DÜŞÜK),TİCARETHANE MÜŞTERİLERİ YARARLANABİLİYOR.BEN BURDAN REKLAM YAPMAK İSTEMİYORUM,PAZARLAMACI DEĞİLİM AMA BU İMKANDAN YARALANMAK YADA SİSTEM HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR BANA MESAJ ATABİLİRLER,TEŞEKKÜRLER.
 
sanırım sizin epeyce sistem hakkında bilgi almanız gerekiyor çünkü evet doğru şu anda mesken ve sanayii abonelerine serbest tüketici olma hakkı yok ancak ticarethane abonesi olanlar ki bunlar büyük avmler den tutun okullar hastahaneler müzeler kısacası fatura tutarı aylık 850 tl tutan TİCARETHANE abonesi veya tedaşdan aboneliği ticarethane olarak alanlar diyeyim daha iyi anlamanız için bu hizmeti alabilirler bugün isim vermek istemiyorum ama sadece indirim tutarı servet tutan işletmeler var.bu yüzden itiraz ettiğimiz konuya biraz dikkat edelim hemen tu kaka demek çözüm değildir.
saygılarımla
 
sulama birlikleri faydalanabilirmi? tüzel kişiliktir sulama birlikleri.
kwh ı şuan diyelim 0.168 TL den ödeme yapıyor. ne gibi bir indirim olur.
yıllık 2.000.000 kwh civarında tüketim yapıyor.
 
2016 yılı itibari ile indirimli elektrik kullanmak için serbest tüketici limiti 120 TL'ye düşürüldü. Ucuz elektrik ile ilgili tüm sorulara aşağıdaki 2 başlık ile çözüm bulabilirsin.

Kimler Ucuz Elektrik Kullanabilir?

  • Aylıklık ortalama elektrik faturası 120 TL üzerinde olan herkes.

Nasıl Ucuz Elektrik Kullanabilirim?

  • OfisPaneli indirimli elektrik anlaşması sayfasındaki teklif al butonuna tıklayın.
  • 30 saniye içerisinde formu doldurun.
  • Size özel indirimli elektrik teklifi hazırlansın, kurye ayağınıza getirsin ve sizden gerekli evrakları alsın.
Tüm bu işlemler için sizden hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Bu işlemlerden dolayı elektrik faturanıza extra bir bedel yansıtılmayacaktır. Tamamen ücretsiz olarak indirimli elektrik kullanabilirsiniz.
 
@ersincayan aklımda bir kaç soru beliriyor, rakam altında kalınan her ay için bir cezai durum var mıdır, kaçak bedel, sayaç okuma vb. başlıklar var mıdır detaylıca açıklar mısın?
 
@ersincayan aklımda bir kaç soru beliriyor, rakam altında kalınan her ay için bir cezai durum var mıdır, kaçak bedel, sayaç okuma vb. başlıklar var mıdır detaylıca açıklar mısın?
OfisPaneli indirimli elektrik tedarikçisi arasında İpragaz Elektrik bulunmaktadır. Siz aslında elektriği İpragaz Elektrik'ten kullanmaya başlıyorsunuz. Tabiki faturalara kaçak bedel vs yansıyor ama kwh'ı daha düşük fiyattan aldığınız için mevcut faturanızdan %15 civarı bir indirim sağlamış oluyorsunuz.
 
OfisPaneli indirimli elektrik tedarikçisi arasında İpragaz Elektrik bulunmaktadır. Siz aslında elektriği İpragaz Elektrik'ten kullanmaya başlıyorsunuz. Tabiki faturalara kaçak bedel vs yansıyor ama kwh'ı daha düşük fiyattan aldığınız için mevcut faturanızdan %15 civarı bir indirim sağlamış oluyorsunuz.
Diğer soruma da yanıt verirsen sanırım gözden atlandı; rakam altında kalınan her ay için bir cezai durum var mıdır??
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst