Ucretsiz Vijeo Citect Yazilimi

yavuz_hoca

Üye
Katılım
6 Haz 2007
Mesajlar
12
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar,

Genel olarak Scada yazılımlarında iki tip lisans vardır. Bunlardan bir tanesi Development diğeri ise Runtime lisansıdır. Programı geliştirmek için kullandığınız lisans Development lisansıdır. Programın geliştirme işlemi tamamlandıktan sonra PLC veya diğer kontrol cihazları ile haberleşerek almış olduğu gerçek dataları program üzerinde kullanarak istediğiniz animasyonlarla birlikte çalışması için gerekli olan lisans ise Runtime lisansıdır.
Yazının başlığında da belirttiğim gibi Vijeo Citect'te Development lisansı yoktur. Sadece Runtime lisansı almanız gerekmektedir.
İsim olarak Vijeo Citect kullanmamın sebebini de açıklamak isterim. Citect Schneider Electric tarafından satın alınmış ve Vijeo citect adında yeni bir yazılım çıkarmıştır. Citect ve Vijeo Citect hemen hemen aynı özellikleri taşıyan iki SCADA'dır. Tüm arayüzler grafikler örnekler animasyonlar aynıdır. Tek fark Vijeo Citect içerisinde Mitsubishi PLC driver'ı bulunmamaktadır.
Ayrıca güzel diğer bir özellik ise 15 dakika boyunca Runtime lisansına ihtiyaç duymadan uygulamanızı test edebilirsiniz.
Yazılımı denemek isteyen herkes bu yazılım CD'sini ücretsiz olarak 444 30 30 no'lu telefon vasıtasıyla temin edebilirler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst