Uşak Üniversitesi'nde ücretsiz bilişim kursları

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
28-31 Ocak tarihleri arasında Uşak Üniversitesi'nde 6 konuda yoğun bilişim kursları düzenlenecek. 1-3 Şubat tarihleri arasında da Akademik Bilişim Konferansı yapılacak. Konferans kapsamında pek çok seminer yapılacak.

Kurslar ve konferans halka açık ve ücretsiz olacak. Kursiyerler üniversitedeki yurtlarda günlük 7 liraya kalabilecekler. Kurs konuları ise linux, bilişim güvenliği, PostgreSQL veritabanı sistemi, Android, Python Programlama dili ve Libreofis/Openoffice, özgür ofis seti olacak.

Üniversitelerin Bilişim, İnternet ve ilintili konularındaki uzmanlarını bir araya getiren bu yıl on dördüncüsü yapılan Akademik Bilişim Konferansı 1-3 Şubat'ta Uşak Üniversitesinde yapılıyor. Konferans, İnternetin tetiklediği değişimin sancılarını ve çalkantılarını anlamaya ve ona bir cevap oluşturmaya çalışmakta. Konferansın ana teması Sosyal Ağlar, Yeni Medya ve Demokrasi.

İnternetle somutlaşan bilgi ve iletişim alanındaki gelişmeler, üniversitelerin konumunu; teknoloji politikalarını, ar-ge, inovasyon, ömür boyu eğitim gibi kavramları yeniden tanımlamaya zorlamakta.

Bu konferanslar bilişime bulaşmış; üreten, kullanan, yöneten tüm üniversite topluluklarına ev sahipliği yapmaya çalışıyor. Bilgisayar, Bilişim, Enformatik bağlantılı bölümlerin yanında, kütüphaneciler, medikal bilişimciler, tarımsal bilişimciler, mekansal bilişimciler, bilişim hukukçuları, inşaat bilişimcileri, eğitim bilişimcileri de konferansın doğal katılımcıları.

İnternet ve Bilişim yaşamın her boyutunu etkilediği için, kamu yönetimi, siyaset, iletişim, pazarlama, sosyoloji, psikoloji, ekonomi gibi sosyal bilimcilerin de bu konferansın doğal katılımcıları olduğunu düşünüyor ve onları da aramıza katılmaya davet ediyoruz. Konferans meraklı kamu ve özel sektör çalışanlarına, tüm yurttaşlarımıza açık ve ücretsizdir.Konferansın parçası olarak 30-40 firmanın katıldığı bir Bilişim Fuarı da var.

Konferans öncesinde ve konferans sırasında çeşitli seminerler ve kurslar var. Konferans öncesinde, 28-31 ocak tarihlerinde 4 gün 6 konuda yoğun, makine başında kurslar var. Kurslar üniversite ve kamu çalışanlarını hedeflemekle birlikte her yurttaşa açık ve ücretsiz. Kursiyerler ve konferans katılımcıları üniversite yurtlarında makul ücretlerle kalabilecekler.

Kursiyerlere mümkünse kendi bilgisayarlarını getirmelerini, ve hazırlıklı gelmelerini öneririz. Kurslar Linux Sistem Yönetimi, Güvenlik, PostgreSQL, Libreofis , Python ve Android hakkında olacak.

Linux Sistem Yönetimi kursu Linux ve özgür yazılımlarla internet servisleri güvenilir, güvenli, etkin yürütmeyi hedefliyor.

Güvenlik kursu 2 parçadan oluşuyor; Web Uygulama Güvenliği Tubitak Bilgem tarafından veriliyor. İkinci parçada Özgür Yazılımlarla Saldırı Teknikleri anlatılacak, bir başka deyişle kendi sisteminizi nasıl koruyacağınız, ücretsiz özgür yazılımlarla nasıl yapılacağı anlatılacak.

PostgreSQL ticari ürünlerle yarışabilecek, çok büyük veritabanlarını çalıştıran, platform bağımsız, özgür bir veritabanı yönetim sistemi. Bu kurs, veritabanı temellerinden başlayarak, büyük bir bankanın veritabanını işletecek ve performansı düzenleyecek kavramları anlatacak.

Pratik, makina başında gerçek yaşamdan örneklerle işlenecek ve ileri seviyedeki PostgreSQL ile devam edecek. LibreOfis tüm ofis uygulamalarını kapsayan bir özgür yazılım. LibreOfise geçen kurumlara ciddi bir tasarruf sağlayacak.

Python ise oldukça yeni ama yetenekli bir programlama dili. Nesne temelli, web, sistem yönetiminde ve bilimsel uygulamalarda gittikçe yaygınlaşan bir dil. Cep telefonları ve tabletlerde gittikçe yaygınlaşan Android ise Mobil ve tabletler için uygulama geliştiricilerine yeni olanaklar sunuyor.

Kursa katılmak isteyenlerin Akademik Bilişim 2012 | 1-3 Şubat 2012 Uşak Üniversitesi üzerinden kursa kayıt olmaları gerekiyor. Kursa katılacakların kendi dizüstü bilgisayarlarını yanlarında bulundurmaları ve üzerinde en az bir linux dağıtımı kurulu olması önerilir.

7 Ocak 2012

Alıntıdır.asıl Kaynak:

Cumhuriyet Portal



 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst