TwinCAT 2 Öğrenmeye Yeni Başladım – Nereden ve Nasıl Başlamalıyım?

sisler

Üye
Merhaba herkese,
Ben bir mekatronik öğrencisiyim ve PLC programlamaya ilgi duyuyorum. Özellikle Beckhoff’un TwinCAT 2 yazılımını öğrenmek istiyorum çünkü (Staj yaptığım şirketteendüstride sıkça kullanıldığını görüyorum. Ancak şu anda temel seviyedeyim ve programın arayüzü, proje oluşturma yapısı ve sistem mantığı hakkında kafam biraz karışık.

Şu anda sadece sanal ortamda (simülasyon) çalışacağım. Elimde gerçek bir Beckhoff donanımı yok ama kendimi geliştirmek istiyorum. Forumda daha önce bu yazılımı kullanmış ya da eğitim sürecinden geçmiş olanların tavsiyelerine ihtiyacım var.

TwinCAT 2'ye yeni başlayan biri olarak ilk öğrenmem gereken konular neler olmalı?
Hangi kaynaklardan (PDF, video, blog, kurs vs.) çalışmamı önerirsiniz?
Gerçek donanım olmadan simülasyonla çalışmak ne kadar etkili olur?
Uygulamalı öğrenmek için örnek projeleriniz varsa paylaşabilir misiniz?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim 🙏
İyi çalışmalar!

güzel insan, genç insan, bir hedefin olduğu için seni tebrik ederim. dün- bugün polemiğini geçersek. artık bilgiye erişim çok kolay. hz google amcaya sadece başlığı arattırdım, onlarca seçenek çıktı. sadece sitesindeki bilgiler bile güzel. ben bu işlerden zerre anlamam.
tavsiyelerim:
ilk önce odana bir duvar panosu koy (ister yaz, ister stick yapıştır)
bir sıralama oluştur. ilk önce hiç bilmeyen gibi, kendi sitesi dahil oku ve bilgini pekiştir. sonra videoları izle. örnekleri taklit etmeye, yapmaya çalış. temel basit arduino setine sahip ol ve orada kolaydan zora doğru örnek projeleri yap ve kendi projelerini oluşturmaya çalış. (temel mantık aynıya yakındır, bunu alıştırma çalışmaları olarak düşün. kolay veya basit olması değil, önemli olan temeli almaktır)
sıralama yaptığın listede koyduğun hedefleri öğrenmeden uygulamaya adım adım git ve aştığın her hedefin üzerini çiz. ayağının takıldığı yerleri işaretle ve (neden, nasıl, niye) diye kendine sorarak tekrar başından ilerlemeye çalış.
benim aramam bu
https://www.google.com/search?client=opera&q=TwinCAT+2&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
bu da sitesi
https://infosys.beckhoff.com/english.php?content=../content/1033/ethercatsystem/2584717451.html&id
kolay gelsin.

Merhaba herkese,
Ben bir mekatronik öğrencisiyim ve PLC programlamaya ilgi duyuyorum. Özellikle Beckhoff’un TwinCAT 2 yazılımını öğrenmek istiyorum çünkü (Staj yaptığım şirketteendüstride sıkça kullanıldığını görüyorum. Ancak şu anda temel seviyedeyim ve programın arayüzü, proje oluşturma yapısı ve sistem mantığı hakkında kafam biraz karışık.

Şu anda sadece sanal ortamda (simülasyon) çalışacağım. Elimde gerçek bir Beckhoff donanımı yok ama kendimi geliştirmek istiyorum. Forumda daha önce bu yazılımı kullanmış ya da eğitim sürecinden geçmiş olanların tavsiyelerine ihtiyacım var.

TwinCAT 2'ye yeni başlayan biri olarak ilk öğrenmem gereken konular neler olmalı?
Hangi kaynaklardan (PDF, video, blog, kurs vs.) çalışmamı önerirsiniz?
Gerçek donanım olmadan simülasyonla çalışmak ne kadar etkili olur?
Uygulamalı öğrenmek için örnek projeleriniz varsa paylaşabilir misiniz?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim 🙏
İyi çalışmalar!
hallederiz genç codesys öğreneceksin önce twincat 2 dediğin codesysin v2 wersiyonu eski versiyon . bu nedenle youtubede abb vagov2 gibi yazılımların hepsi aynı ara yüz değişik hepsi o
c# öğrenirsen yanında heç bir sorunun kalmaz .. başlamak için önce az bir otomatik kumanda bilgisine sahip olman lazım ondan sonrası kolay tek tek öğrenilir ankaradaysan yardımcı olabilirm .. simulasyon kafi olabilir ama modbusta falan olmayabilir o sonraki iş

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri