Tv kondansatör yanması

yckadir

Üye
Katılım
21 Ocak 2022
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Bir bilginize ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ediyorum. Tv yi başka odaya taşıdım, burada priz olmadığı için duvarı delip diğer taraftan bulaşık makinesi prizin den hat çekdim. Bu çektiğim prize tv, pc, modem, tv box bağladım. Bir hafta kadar sonra tv açık iken kapandı açılmadı. Tamire götürdüm ve kondansatör yandığını söylediler ve tamiri oldu. Getirdiğim gün tekrar yandı. Baştan prizden kaynaklandığını düşünmedim fakat 2. Kez olunca sorun priz olduğu anlaşıldı. Şimdi bunu engellemek için nasıl bir işlem yapmak gerekiyor?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
A. selam. Cihazınızın yanma nedeni olarak voltajın 300 volt AC'nin üstünde gelmesiyle yanmıştır. Bir elektrikçiyle monofaze prize verilen 220 volt AC'nin 3 fazdaki dağılımda, ortak nötr barasını (noktasını) iyice kontrol ettirin. Hem 220 volt AC hem 380 volt AC prizlerin ev içindeki dağılımında ortak olan nötr barası gevşemiş ve anlık ayrılmış, 220 volt AC'lik prize giden pik voltajıyla cihaz bu anlarda bu yüzden yanmıştır, şebekeden gelen voltajla direk ilgili değilse. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,245
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst