Triyakların patlaması

Triyakın arkasında termal macun da kullanıyor musunuz?
Evet tabii kullanıyorum. Orijinalinde kullanılmamış fakat alüminyum perçin atılmış.
Triyak a çakmak pek doğru olmayabilir belki. Ekli dosyayı görüntüle 118903
Bunu biliyorum. Zaten Isınmaya en büyük sebepte bu. Konuyu foruma taşıma sebebim ise bunun üstesinden nasıl geliriz diyeydi. Spesifik bir öneriniz varsa denerim. Fakat BTA06 600c (orijinal) çalışıyorken, BTA06 600B neden patlıyor? Diyelim ki evet tetiklenme doğru değil. Peki nasıl güçlendireceğiz ya da doğru oranı nasıl bulacağız?

Sene 2012. 13 sene geçmiş, yapay zeka gelmiş, üretim bilmem kaç katı artmış vs vs. Lazerler çocukların evlerinde var artık. Daha ne diyeyim ki.. (Üzerlerinde MAR diye yazıyor ama acaba!)

Her ne olursa olsun benim tahminimce tetik akımından kaynaklı dahi olsa 2 dk içinde delinmemesi lazım diye düşünüyorum. Yine tetik akımı hakkında şunu da denesen dediğiniz şeyler olursa deneyeceğim, elimde var daha bu çerezlerden :D

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-10-11 at 12.42.59.webp
    WhatsApp Image 2025-10-11 at 12.42.59.webp
    414.8 KB · Görüntüleme: 9
Aradan 13 sene geçmesi iyi mi kötü mü? Bence kötü.. Kalite hep düşüyor maalesef.

Eski transistör mosfetlere ben de hastayım, yazı tiplerini görmek bile hoşuma gidiyor, dış dokusuna dokunmak bile tatmin ediyor, yenileri teneke gibi.

Yaklaşık 10 seneyi buluyor, 4 kanallı amfinin bir kanalını piyasa malı transistörlerle değiştirdim, bazen 2 saatte patlıyorlar, bazen ilk tetik verince patlıyor, bazen 2-3 ay idare ediyor, bazen bir denk geliyor 1-2 sene çalışıyor, Bazen ısınınca patlıyor. Elimde yedekli bulunduruyordum D988 B778 olması lazım. Arasında küçük bias transistörleri ve sürücü transisöterlerini dirençleri hep değiştirerek de denedim. İnanır mısın bazılarının ses kalitesinin kötülüğünü bile kulağımla duyabiliyordum.

Yani düzen tutmadı. Ben de eski seri amfi aldım 30 senelik. Transistörleri orjinal. Şıkır Şıkır çalıyor.

Eski transistör mosfetlere ben de hastayım, yazı tiplerini görmek bile hoşuma gidiyor, dış dokusuna dokunmak bile tatmin ediyor, yenileri teneke gibi.

Yaklaşık 10 seneyi buluyor, 4 kanallı amfinin bir kanalını piyasa malı transistörlerle değiştirdim, bazen 2 saatte patlıyorlar, bazen ilk tetik verince patlıyor, bazen 2-3 ay idare ediyor, bazen bir denk geliyor 1-2 sene çalışıyor, Bazen ısınınca patlıyor. Elimde yedekli bulunduruyordum D988 B778 olması lazım. Arasında küçük bias transistörleri ve sürücü transisöterlerini dirençleri hep değiştirerek de denedim. İnanır mısın bazılarının ses kalitesinin kötülüğünü bile kulağımla duyabiliyordum.

Yani düzen tutmadı. Ben de eski seri amfi aldım 30 senelik. Transistörleri orjinal. Şıkır Şıkır çalıyor.
Benim de seneler önce premier pr4100 le imtihanım oldu (2002 yapımı olması gerek). Yine malum siteden aldığım 3 adet grup eşlenikli transistörleri patates etti makine. Hatta yine buraya aynı şekilde konu açmıştım sanırm ve bir abim buradan önerdiği yerden aldığım transistörler hala üzerinde. Orj. Japon.

Premier pr4100 piyasa da bulursanız aklınızda olsun taş gibi makine ben letgo dan bir tane daha aldım tamirsiz orijinal sadece dursun diye kullanmıyorum. Arabamda massive çift bobin bas var tamir ettiğim amfi ona bağlı 2 ohm 2 ohm şeklinde. Cihaz felaket, nasıl bu kadar iyi ötüyor diye soranlara sırrı söylemiyorum. (Sır eski cihaz :D)

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri