Trityum ile elektrik üretimi teorik

Elektronos

Üye
Katılım
9 Eki 2021
Mesajlar
21
Puanları
1
Trityum bilindiği üzere radyoaktif bir element hidrojenin bir izotopu olarak da biliniyor fosfor ile tepkimeye girerek düşük miktarlarda ışık ışınları saçıyor yarılanma ömrü 12 yıl bu denli bir ömrü olan izotop düşünüyorum da içerisindeki çözülme reaksiyonunu bir şekilde hızlandıracak kimyasal bir tepkime ile daha fazla ışık ışını yaymak mümkün mü tabi doğal olarak yarılanma süresi de azalacak ama bu kadar uzun bir ömrü olan radyoaktif elementin yaymış olduğu ışık ışınları artıcak bunları bir şekilde özel muhafaza bir fotodiyot kap yardımı ile uzun ömürlü nispeten verimli bir pil yapmak mümkün mü tartışalım ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Radyoaktif yayilimdan fosfor sayesinde gorunur isik elde edebilirsiniz fakat radyoaktif parcaciklar yariiletkeni bozar.
 
Merhaba. Uzay radyasyonu, dünya yörüngesine oturtulan uydulardaki elektronik cihazları, radyasyona karşı (uzaydaki kozmik ışınlar, yüksek enerjili radyoaktif parçacıklar, alfa, beta, gamma ışınları, vb.) gereken koruyucu tedbirler alınmadığında (dış yüzeyinin yansıtıcı (reflektör görevli) alüminyum folyolarla, vb. özel kalkanlarla kaplanabilmesi gibi) iç yarıiletkenlerini kolayca bozabiliyor. Bu nedenle belirttiğiniz tip bir pili yapmak zor (imkansız) olur. Ancak radyoaktif bozunmada bunun ışınından, zararlı parçacıklarından değil sadece ısısından faydalanılarak elektrik gerilimi üreten uzun ömürlü termopiller şeklinde pil çeşitleri bulunuyor, Bilim ve Teknik Dergisi'nden bildiğim kadarıyla. Bu tip pillerin üzerinde radyoaktif bir elementle çalıştığını göstermek için de bir radyasyon işareti (simgesi de) bulunuyor, örneğin. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
 
  • Beğen
Tepkiler: HTS

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst