trifaze - monofaze panodan çıkış almak

Ortak kullanımda, sürüşe de bağlı olarak 5000kw/yıl sınırına dikkat edilmeli!
Hocam bunun için dağıtım şirketine elektrikli araç şarjı yapıldığı bireysel kullanım olduğu ve ticari amaç olmadığı şeklinde dilekçe veriliyormuş
Bu kabul görüyor mu bilginiz tecrübeniz var mıdır?

Araç şarjı da olsa ayrı bir abonelik yapılacağını sanmıyorum. Ya mevcut abonelik ve sayaç üzerinden ya da ortak merdiven/asansör aboneliği üzerinden alınmak zorunda diye biliyorum. Ortak abonelik üzerinden olunca herkesin şarj tüketimini hesaplayan duvar tipi şarj istasyonu kullanılması gerekir. Ortak abonelikte 5000kw/yıl sınırı kolayca aşılır!

Araç şarjı da olsa ayrı bir abonelik yapılacağını sanmıyorum. Ya mevcut abonelik ve sayaç üzerinden ya da ortak merdiven/asansör aboneliği üzerinden alınmak zorunda diye biliyorum. Ortak abonelik üzerinden olunca herkesin şarj tüketimini hesaplayan duvar tipi şarj istasyonu kullanılması gerekir. Ortak abonelikte 5000kw/yıl sınırı kolayca aşılır!
Tüketim kendi sayacım üzerinden olacak 5000kw sınırını aşsak bile ticari faaliyet olmadığı için ücret artışına gidilmeyeceği gibi bir yazı okudum ama sanırım yanlış bir bilgi bu. Dağıtım firmasını arayıp öğreneceğim

Ek : 5000kw sınırı için dilekçe işe yaramıyormuş. Şu an günlük 8kw altı 2.59 - üstü 3.88 den hesaplanıyor dedi. Ama 5000kw geçtiğimizde ücretlendirme hakkında bilgi veremediler.
Sanırım bu iş için uygun bir dağıtıcı ile 5000kw üstü bir sabit sözleşme yapılması gerekiyor doğru mu ?

Son düzenleme:
Elektrikli araç şarjı için 5000kw/yıl olayı o kadar da önemli değil. Neden? Çünkü bugün 5-6 lt/100km ekonomik tüketimi olan bir benzinli/motorinli araba ortalama 250 TL/100km yakıt harcıyor. Devlet desteksiz elektrik 4TL/kw olsa 20kw/100km için 80TL/100km çok çok ekonomik. Bunu, çatısı, konumu müsait olanlar birkaç panelle bedavaya yakına getirebilirler.;)

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri