Transformatör etiket değeri

Katılım
30 Eki 2020
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
24
Etiketi olmayan trafonun teknik bilgilerine nasıl ulaşabiliriz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Önce, OG ızlatörunden, gerılım kademesı tesbıt edılebılır. 15 kV, 34 kV, gibi,
Daha sonra, fizi ölçülerden ; en, boy, yukseklık gibi degerlere bakarak üretici kataloglarından, en yakın güç degerı cıkartılabilir.
Buholz rölesi, belli bir güçden sonra monte edılır. Aklımda kaldıgına göre, 400 kva gibi..
Radyatör petekleri yoksa, 250 kVA altı olabilir.
Bunlar biraz yardımcı olabilir.
 
Son düzenleme:
Önce, OG ızlatörunden, gerılın kadfemesı tesbıt edılebılır. 15 kV, 34 kV, gibi,
Daha sonra, fizi ölçülerden ; en, boy, yukseklık gibi degerlere bakarak üretici kataolglarından, en yakın güç degerı cıkartılabilir.
Buholz rölesi, belli bir güçden sonra monte edılır. Aklımda kaldıgına göre, 400 kva gibi..
Radyatör petekleri yoksa, 250 kVA altı olabilir.
Bunlar biraz yardımcı olabilir.
teşekkür ederim peki günlük cihaz kullanımı için nasıl belirlenebilir?
 
Dağıtım ve Güç transformatörleri için bu herzaman doğrudur diyemeyiz . A+ ve A sınıfı trafolarda yükseklik ,en ve boy hatta firmaların kendi üretimlerinde değişebilir. aynı zamanda hermetik , genleşme tanklı , kuru tip gibi ayrımlarıda göz önüne alırsak bu şekilde kesin bir sonuca varamayız.( Tedaş şartnamelerinde minumum ölçüler belirtilmesine rağmen ) .

çözüm olarak eğer kullanılan trafo dağıtım veya güç transformatörü ise onay için elektrik kurumuna verilen test raporunun üzerinde tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. ayrıca hangi firmadan temin edildiği biliniyor ise firmaya ulaşıp faturanızın üzerindeki firmanızın bilgilerini verirseniz test raporunu temin edebilirsiniz. Elde ettiğiniz test raporunuzun üzerinde trafonun tüm bilgileri yer almaktadır.Ayrıca firmaya etiketin kaybolduğunu söylerseniz aynı etiketi temin edebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst