transformatörü nasıl motor olarak çalıştırabilirim Bi yardım edermisiniz

gokhanis

Üye
Katılım
17 Eki 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba kontrol kalemi sitesi kullanıcıları benim ilgili arkadaşlara bir sorum olucak şimdiden yardımlarınız için teşekkürü bir borç bilirim. Arkadaşlar benim şu an üzerinde uğraştığım bir konu var o da biot-savart yasasına dayanan bir konu transformatörü nasıl motor olarak çalıştırabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden sağolun...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
aradığın cevap asenkron motorlardır. çünkü asnkron motorların ve trafoların eşdeğer devreleri neredeyse aynıdır. asenkron motor aynı zamanda tıpkı trafo gibi çalışır. (stator->primer, rotor->sekonder.)
 
bi bilgim yok ama umuyorum mutlaka bi cvp weren çıkacaktır.(daha açıklayıcı biçimde)
 
Bir transformatörü motor olarak çalıştıramazsınız fakat yapım mantığı olarak asenkron motorlar ve transformatörler birbiri ile neredeyse aynıdır. Fakat bunun gereği nedir anlayamadım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst