transfer panosu

Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
25
Puanları
1
Arkadaşlar transfer panosunda kafama takilan sorular var bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.simdi kontaktör beslemesi sebeke fazlarindan biriyle yapiliyor o faz giderse diger fazlar gitmezse kontaktör acacak bütün elektrik gidecek boşuna jeneratör calisacak bu nasil oluyor. 2. sorum sebeke ve jenerator fazlari cikista birlesiyor sayac panosundan dagiliyor orda jeneratör le Şebeke nasil ayrılıyor yani sebeke saat girisine jeneratör saat cikisina bağlantısi nasil yapiliyor.3. sorum sebeke gelince jeneratör bir sure sonra stop ediyor bu nasl oluyor arastirdm ama cevap bulamadim forumda
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
C-1- 3 fazlı devrelerde faz koruma rölesi kulanılır. fazlar arası gerilim % 20 düşerse ve 3 saniyeden fazla sürerse kumanda devresini keser.
diğer soruları arkadaşlara bırakıyorum.
 
şebeke ile jeneratör paralel baglanırken aynı fazlar birbirine baglanır bunun degişik yöntemleri var datakomun cihazı var otomatik devreye alı ve ayarladıgınız sürede de devreden çıkartır saatin girişindede çıkışındada aynı faz oldugundan şebeke jeneratör farketmez cihaz otomatik devreye alır ve çıkartır burda 20 kademe ayar var zannediyorum cihazın (datakom) saygılar inşaallah bişiler anlamışşınızdır.
 
simdi kontaktör beslemesi sebeke fazlarindan biriyle yapiliyor o faz giderse diger fazlar gitmezse kontaktör acacak bütün elektrik gidecek boşuna jeneratör calisacak bu nasil oluyor.

Şebekede 3 faz'dan 1'i giderse ve 1 faz için jeneratör devreye girerek boşuna çalışmış olmayacak.

Düşün ki, tesiste 3 fazlı çalışan motor ve sistemler var, şebekede 1 faz giderse ve jeneratör devreye girmez ise, 3 fazlı çalışan motorlar ve sistemler iki faz'a maruz kalır. Bu da 3 fazlı çalışan sistemlerde istenmeyen bir durumdur.

2. sorum sebeke ve jenerator fazlari cikista birlesiyor sayac panosundan dagiliyor orda jeneratör le şebeke nasil ayrılıyor yani sebeke saat girisine jeneratör saat cikisina bağlantısi nasil yapiliyor.

Aşağıda ki çizimi incele.

MaZPgg.jpg


3. sorum sebeke gelince jeneratör bir sure sonra stop ediyor bu nasl oluyor arastirdm ama cevap bulamadim forumda

Jeneratör üzerinde bulunan elektronik kontrol modülüne şebekeden referans fazları gider, şebeke referans fazlarından biri veya tamamı kesildiğinde, jeneratör üzerinde bulunan kontrol kartı bu kesintiyi algılar ve jeneratör devreye girer, şebeke gerilimi tekrar geldiğinde bir süre sonra jeneratör, kontrol kartı tarafından durdurulur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst