Trafonun sabit kondasatorleri birkac gunde 1 yetmemeye basliyor enduktif yazmaya basliyor..

Merak ettıgım için soruyorum, OG den akım ölçerken , dengeli yük/tesıs ıse tek akım tarfosu yeterlimidir.
Dostum O.g birak A.G den tek akim trafosu vardi,sozde 2 motor calistiracak ve lambalari o bile ceza getirebiliyodu kafayi cizdiriyodu.ihtiyaci kondasatoru ceker isi bitinde birakmaz...tabi buda roleyle alakali
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Güzel bir sual namık abi dediğiniz gibi primer devrede trafonun delta/star olmasından mütevellit büyük farklar oluşmamakta lakin minik farklarda AG tarafında daha büyük değerlere tekabül etmekte birde her fazın (endüktif/kapasitif) faz açısı farklı olabiliyor neticede bu sistemde de tek fazlı kondansatör ve sürücülü reaktör bulunmakta. Bu yüzden her faza bir adet akim trafosu gereklidir diyorum.
Soruyu sormaktan amacım, bildiğimiz unuttulan bilgileri tekrarlamak yenı katılan arkadasların da konuya fakıv olması idi.
Konu, OG den ölçme olunca, "syn kralkobra" nında dediği gibi üçgen baglı prımer sargılardan akım ölçülüyor. En azından ıkı fazı kontrol /ölçüm yapılıyor. Taş kırma tesisi oluncada hep uc faz motor dengeli yük olarak düşündüm. Yani, işyerıne özel..
Daha dogrusu, kırıcı konkasör olan yerlerde, klasık röle sorunu çözmez, bunuda ılave edelim.
Röle yuku algılayana kadar, motor yukden cıkar boşda calısrı, röle bu sferde aldıgı kondansatörü cıkarmaya ugrasır, Bu kısır döngü devam eder.
Benım yaptıgım çözüm, merkezı kompanzasyon yanında, bu tip makınaların motorlarına, lokal kompansazyon yapmaktı, ve sorunu öyle çözdum.
 
Dostum O.g birak A.G den tek akim trafosu vardi,sozde 2 motor calistiracak ve lambalari o bile ceza getirebiliyodu kafayi cizdiriyodu.ihtiyaci kondasatoru ceker isi bitinde birakmaz...tabi buda roleyle alakali
Dostum demekle samıyetınızede tesekkur ederım ayrıca, Müh .oldugunuzu düşünüyor ve dostunuz omaklada gurur duyuyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,217
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst