Trafo Yerinin Seçimi Nasıl Yapılır ( Şartnamesi var mı )

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
selamlar.. Genelde trafoların yer seçimi konusunda bilgisi olan var mı? örnek: bir projenin çekme sınırının içinde olmalı, kapısı yola bakmalı, vs vs... trafonun yeri seçerken hangi kosullara bakmalıyız.. ve bunu tedas'a devredeceğimiz için bunun sartnamesi filan var mıdır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dağıtım firmaları koyduracağı trafo köşkü için belediyelerden yanlış hatırlamıyorsam 99 yıllığına yer kiralar. Bu bağlamda belediyenin vermiş olduğu ve dağıtım firmasının uygun gördüğü yere kurmak durumundasınız. Sami Bey' in dediği gibi ilgili dağıtım firmasıyla muhakkak görüşmeniz gerekmektedir. Koyduğunuz köşkün kapılarının yol tarafına bakması muhakkak istenen bir durumdur. köşkün içerisine trafo koymak için veya olası arıza durumlarında trafo veya hücreleri vinçle rahatlıkla yerine koyup çıkarabilmeniz için gereklidir. Özel bir projede de proje alanınıza, enerji besleme noktasına yakınlığınıza ve ayrıca ekonomik maliyetlere bağlı olarak değişir.
 
biz genelde park yerlerini tercih ediyoruz. diğer yerlerde de mufakatname alıp sonra montajını yapıyoruz.
burada önemli olan TEDAŞ tarafından kamulaştırma yapmaya mani olmaması.
diğer dediğiniz gibi siz yaptıktan sonra arızanın müdehale etmesi açısından önemli
kapıları yola bakması gerekli
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst