Trafo sarımını degistirmek hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -taha-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

-taha-

Katılımcı Üye
Merhaba elimde APC marka ups den sökülmüş 1200watt lik trafo var trafoyu söküp yeniden sarmak istiyorum fakat e şeklindeki sac nuveleri yerinden sökemiyorum. Tiner döktüm yumuşasın diye çekiçle dövdüm ne yaptıysam sökemedim. Önerebileceğiniz kolay bir formül varmı E nüve leri bozmadan nasıl çıkarabilirim

Bazı trafolar kaynaklı oluyor. Bu trafo da kaynaklı değil değil mi?

Çok fazla trafo sökmedim ama sökerken illa ilk E ler deforme oluyor.

Birde deforme olmadan söktük diyelim. Trafoyu toplarken makine toplaması gibi sıkı toplayamadım için bir kaç sacı göbeğe sokamamıştım.

Son düzenleme:
Bazı trafolar kaynaklı oluyor. Bu trafo da kaynaklı değil değil mi?

Çok fazla trafo sökmedim ama sökerken illa ilk E ler deforme oluyor.

Birde deforme olmadan söktük diyelim. Trafoyu toplarken makine toplaması gibi sıkı toplayamadım için bir kaç sacı göbeğe sokamamıştım.
Kaynaklı değil bende daha önce bu trafo nun aynısından söktüm sarıp topladım dediğiniz gibi deforme oluyor olmasa da genleşiyor takılmıyor ama bu sefer hiç sökemedim

Artık nasıl vernik kullandılarsa normalde çözülmesi lazımdı. Yada çekiçle tıklayınca salması lazım.

İlk E sacının altına tornavida ile girip oynatmayı denediniz mi?

Abi keser Le vurdum tiklatmadim gavura vurur gibi vurdum saclar eğildi yinede hareket yok arada hiç boşluk yok tornavida ile vurdum yine cikmadi. Aklımda trafo yüzeyine spiral makinasıyla zımpara yapıp sonra ısıtıp tiner dökmek var. Tüm tuşlara basmış olucam sanırım

Teknik yanlış.
Vernik en ideal şekilde ısıtılarak yumuşar.
Sıcaklık el ile çalışmayı engellese de eldiven kullanımı işi halleder.
E sacın en iyi şekilde sökülebilmesi için, I sacın bir tanesini hacamat edip, E nin ortasına çekiçlemektir.
Birkaç adet E sökülebilirse artık trafo soğutulup bir FALÇATA ile E leri tek tek ayırmak yeterli olur.

Teknik yanlış.
Vernik en ideal şekilde ısıtılarak yumuşar.
Sıcaklık el ile çalışmayı engellese de eldiven kullanımı işi halleder.
E sacın en iyi şekilde sökülebilmesi için, I sacın bir tanesini hacamat edip, E nin ortasına çekiçlemektir.
Birkaç adet E sökülebilirse artık trafo soğutulup bir FALÇATA ile E leri tek tek ayırmak yeterli olur.
Sıcakken tiner döksem verdiği cozermi

Hocam sıcakken tiner falan dökmeyin, o iş hem riskli hem de büyük ihtimal boş. Saclar o kadar sıkı basılmış oluyor ki tiner araya kolay kolay yürümez. Mesele çözücü değil, verniği yumuşatıp ilk sacı oynatabilmek.

Benim gördüğüm kadarıyla burada yapılacak iş şu: trafoyu güzelce ısıt, vernik biraz salınca en dıştan bir yerden giriş ara. İnce tornavida, falçata ne varsa dene ama kör dövüşü gibi abanma. Çok sert vurdukça sac kenarı çapak yapıyor, bu sefer daha da kitleniyor.

Gerekirse dıştaki I saclardan birini feda edeceksin hocam, başka çare yok. Zaten bu işlerde ilk 1-2 sac çoğu zaman kurban gider. İlk birkaç taneyi alınca gerisi sökülüyor. “Hepsi sapasağlam çıksın” diye uğraştıkça iş daha da inada biniyor.

skysmotor.co.uk şu ürünleri çevrimiçi olarak satmaktadır: Motorlu Lineer Tabla, Manuel Lineer Tabla, step motor sürücüleri, planet dişli kutusu ve ihtiyaç duyulması halinde çevrimiçi olarak satın alınabilir.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri