trafo kondansatör hesabı

tr boşta çalışırken sayaç bir saatte kaç kvarh yazıyor ise o kadar kvar kondansatör kullanınız. gerilimin veya kademenin değişmesi durumunda kvar değerlerde biraz değişiklik yapılabilir. kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
pratik olarak 100 de 3 ü alınır.o da 20 kvar a tekamül ediyo.a.g tarafına ana tmş çıkışından ayrı bir grup otomatla ve çekeceği ampere uygun ampermetre üzerinden beslenir.süreki devrede kalır.saygılar.
 
Bizim işletme de 630 kva lık bir trafomuz var ve sayacımız endüktif yazarak cezaya giriyordu . 20 kvar'lık kondansatör grubu bağladık tmş çıkışına . Fakat şimdi de %33 lük bir kapasitif kullanım söz konusu .20 'lik olanın yerine 17,5 kvarlık kondansatör bağlamayı düşünüyorum . Yorumlarınızı bekliyorum
 
10 kvar la başlamanızda yarar var.Duruma göre,2,5 veya 5 daha gerekebilir.
 
Gerekli kondansatör miktarı 1 saatlik 5.8.0. endeks farkının sayaç çarpan ile çarpımıyla elde edilir. Dengeli olduğu varsayımıyla!
 
Trafonuzun Uk değeri eğer 4,5 ise trafo yük kaybı testi esnasında 630x0,045=28,4kVA lık bir güce ihtiyacı vardır. bu gücün çok az bir kısmı aktifgüçtür yani yaklaşık 5-6kW gibi bir değerdir. reaktif güç ise Q= 27kVAr civarındadır. yani siz bu güce yakın bir kompanzasyon yapabilirsiniz fakat şurası önemli ki bahsettiğim husus trafonun tam yüklü olduğu durum için geçerlidir. şayet trafonuz genelde çok az yükle çalışıyor bazen de boşta çalışıyor ise trafo boşta zaten kapasitif çalışır. yukarda carlos6169' un da dediği gibi kompanzasyon bir işe yaramadıktan öte bir de trafonun kapasitif gücünü ödersiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst