trafo binası işletme topraklaması?

gezgin701

Üye
Katılım
3 Kas 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 600kVA'lık 2 adet trafonun topraklamasını yapmam gerekiyor birkaç sorum olacaktı.

1- şimdi ntr topraklaması için kaç tane bakır çubuk gerekli nasıl hesaplayacagım.
2- koruma topraklaması için kaç tene bakır çubuk gerekli nasıl hesaplayacagım.
3- koruma ve nötür topraklama çubuklarının kendi aralarında bir birleriyle olan uzaklıklar ne olacak nasıl hesaplanacak.
4- trafonun yıldız noktasını nasıl topraklayacagım işletme topraklamasından ayrı mı olacak yoksa aynı mı olacak?

arkadaşlar konu önemli net bilimsel cevaplarınızı heyecanla bekliyorum. konunun diger arkadaşlarada faydalı olacagından eminim lütfen cevaplarınıız anlaşılır ve detaylı olsun. şimdiden cevap yazma zahmeti gösteren arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Öncelikli olarak Topraklamalar yönetmeliğinin ve EMO'nın işletme ve koruma topraklamalarının birleştirilmesini tavsiye ettiğini belirtmek isterim.
Uygulamada trafo gövdesi ile yıldız buşingi galvaniz kaplı çelik şerit ile birleştirilmektedir.Aynı bağlantı noktasından 1x50mm2 çıplak bakır kablo ile topraklama kazıklarına irtibatlayacaksınız.
Kaç kazık kullanacağınız ölçüm neticesinde 2ohm altını kaç tanesi ile sağlayabildiğinize göre değişir.
Kazıklar 1 1/4 '' 2,4metre boyunda galvaniz boru olmalıdır.Yönetmeliğe göre kazıklar arası mesafe-kazık boyu A ise-2A olmalıdır.
Parafadur topraklaması 20metre uzakta olmalıdır
 
Öncelikli olarak Topraklamalar yönetmeliğinin ve EMO'nın işletme ve koruma topraklamalarının birleştirilmesini tavsiye ettiğini belirtmek isterim.

tedaşın yönetmeliklerinde de işletme ile koruma topraklaması kesinlikle birleştirilmez diye biliyorum.yanlış mı biliyorum acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst