trafo binası duvarı tuğla mı, gaz beton mu ?

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56
2500 KVA trafo binası için temel atıldı duvar kısmına geçeceğiz, tuğla mı gaz beton mu konusunda yönetmelik de bir şey göremedim. prefabrik binalar için hazır beton yazıyor sadece. bu arada gaz beton olursa kabul de sorun çıkabilir şeklinde bir bilgi aldım ? sizin yorumlarınız nelerdir ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn.volcanoos,hiç bir şey farkda etmez.Sorunda çıkmaz.Tip projesine uygun olarak kolon ve kirişleri betonları atıldıktan sonra sıvanacak.Duvar malzemesi olarak gaz beton kullanılması(gaz betondan üretilmiş blok)tuğladan daha iyi olur.Belkide pahalıya geleceği için şimdiye kadar gördüklerim hep tuğlaydı.
 
Trafo binalarının içine baraları taşıyacak konsollar ve izolatörler monte edilmektedir. Gaz betonların bu yükü taşımaması gibi bir problem yoksa yapılabilir. Yoksa dolu tuğla kullanmak daha doğru olur. Baz betonların yüzeylerinden kopmalar ve kırılmalar olabiliyor.
Kabul için gelen her yetkili farklı düşünebilir. Ancak sıvandıktan sonra alttaki malzemeyi herkes fark edemeyebilir.
Kolay gelsin.
 
Yeni sistemde trafo binası yapmanıza müsaade ederler mi bilmiyorum. Şimdi tip projelerine göre hazır geliyor. Zemini hazırlıyorsunuz vinçle kaldırıp koyuyorsunuz.
 
1600 kva ya kadar prefabrik köşk kullanabiliyorsunuz. 1600 kva üstü olunca da hazır köşkler var fakat termini ve maliyeti fazla oluyor. bu yüzden binayı kendimiz tasarlayıp yaptırıyoruz. kendimiz yaptırınca genişleyemeye esnek ve altında galeri yapıyoruz. bu şekilde daha kullanışlı oluyor bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,234
Mesajlar
916,034
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst