Trafo anahtarı

aliorhan43

Üye
Katılım
24 Eki 2018
Mesajlar
90
Puanları
1
Yaş
53
Net bir cevap bulamadım konu açtım. Şimdi bir videoda izleyince kafama takıldı. Daha önce eski pc nim power suplly kullanıyordum çat dedi gitti. 5m 3 cip, 5m tek cip mutfağa monte ettiğim ledler için 10A 120w 12v trafo siparişi verdim. Bu tesisata 12v ledlerin + çıkışına basit bir anahtar koyacağım. Bu durumda 220 fişi devamlı takılı duracak ihtiyaç olmadığında 12v anahtarla kapatacağım. Bazı videolarda 220v anahtar bağlıyorlar uzun iş gibi geldi. 12v + çıkışa bağlarsam anahtarı kapattığımda akım çekermi sıkıntı olurmu. Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yani ledlerin yanmaması farketmeyecek veya farketsede illaki bir akım çekecek. Neyse olmassa 220v bir anahtar yapacaz.
 
12v anahtar kullan daha uzun ömürlü olur. Bozulacak cihaz %90 ihtimal elektriği verdiğinde bozulur çalışırken bozulmaz. O yüzden her seferinde LED için 220 aç kapa yapmak trafoyu daha çok zorlayacak. Boşta tükettiği elektrik sıfır olmasa bile sıfıra yakındır
 
Hadi hocam 2 saattir 220 den anahtarı nasıl bağlarım diye araştırıyorum. İçimede sinmiyor topraklı bağlamak istiyorum lakin güç kaynağında toprak varmı onuda bilmiyorum daha yarın kargodan gelecek. Şu konuda haklısınız aylardır eski pc nin power supply kullanıyordum ve anahtarını hergün kapatıp açıyordum dediğiniz gibi anahtarı açar açmaz çat dedi gitti. O zaman başınızı ağrıtacam biraz daha, şöyle bir sistem düşündüm çünkü 12v dan gelecek 2 anahtarın bağlantısını falan yaptığım için 220v da bir anahtar takıp, pratik bir yere bağladığım 2 adet 12v çıkışından gelen anahtarı bağlamayı düşündüm. Çocuklar kullanırken elinin altında pratik yerde 12v çıkışlı 2 anahtar (ayrı ayrı 2 takım led beraber veya ayrı yanaabilecek) bu sistemin sakıncası olmadığını sanıyorum lakin 220v dan fiş ile alacağım kabloları nasıl bağlayacağıma emin olamadım, toprak hattından da vazgeçtim. 220v dan çıkan fazın ucunu anahtara diğer ucada bir kablo bağlayıp güç kaynağının fazına ve fişten çıkan nötrü direk güç kaynağına mı bağlamam gerekiyor. Doğru olan bumudur.
 
Toprak hattı varsa direkt trafonun toprağına, nötr direkt trafonun nötrüne, faz ise anahtardan geçerek trafonun faz girişine bağlanacak. Metal gövdeli trafolarda toprak girişi de vardır
 
220v'u aç kapa mantıklısıda o toprak kesilmez faz,notre kesilir.
 
220v'u aç kapa mantıklısıda o toprak kesilmez faz,notre kesilir.
hocam kusura bakma yazdığınızı anlayamadım. Normal bir tekli sıva üstü anahtar var, yukarıda silvestir arkadaşın dediği gibi bağlayacam toprak varsa güç kaynağında toprağıda direk güç kaynağına bağlıyacağım doğrumudur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst