touch panel op320-a

gaziakgun

Üye
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
24
Puanları
1
Elimde touchpanel op320-a model bir operatör panel var. s7200 ile birlikte eğitim amaçlı kullanmaya çalışıyoruz. İnternette biraz araştırma yapıp manual dosyasını ve küçük bir arayüz programını bulduk. Fakat bu arayüz ile yapabildiklerimiz kısıtlı. Üzerindeki keypad den herhangi bir sayısal bilgi giremiyoruz mesela. Sadece V register içeriğini sayısal ve grafiksel olarak görebiliyoruz. Panel üzerindeki butonlar yardımızya M register içeriklerini set edebiliyoruz. Başka bişey yapamadık.
Bu paneli daha önce kullanan , tecrübesi olan biri varsa yardımlarını bekliyoruz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hocam daha detaylı bir bilgi verebilirmisiniz ne yapmak istediğinize dair?

Ben belki yardımcı olabilirim. Mesela o pnaeli kullanarak motor sürebelirsiniz. Devri görebilirsiniz.
 
Hocam panel üzerindeki keypadden bilgi girmeye çalışıyorum. Örneğin PLC de hazırladığım PWM kontrol programındaki doluluk oranını panelden girmek istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz. Teşekkür ederim
 
Panelin markasını yanlış yazmışım.. Tauchwin op320-a olacak doğrusu... Çin malı bir marka galiba.. Bu arada daha önceden belirlediğimiz bir veriyi istediğimiz registera atabiliyormuşuz. Bunu çözdük. Fakat hala keypad kullanarak veri girişi yapamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst