Topraklamasız yerler için yeni bir cihaz

g.k.s

Üye
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar yurt dışından gelen bir cihaz var elimde.Adamların iddiası topraklaması olmayan yerler için tasarlanmış bir priz kombinasyonu.normal topraksız fişe takılan bu cihaz bildiğimiz aşırı akım yada yıldırımdan korunma için satılan fişli üzerinde prizi olan bir ürün.İçini açıp inceleme şansımız yok.Sadece cihaz üzerinde bir led var kırmızı sanırım kaçak akım tarzı bir durumda içerisindeki röle üzerinden bu led yanıyorki ilk fişe takıldığında çıt diye röle sesi geliyor.Bu anlattığım ev tipi bir cihaz.Ve iddia şu topraklamaya gerek yok bu cihaz topraklama olayını kendi bünyesinde yapıyor.Aynı cihazın monofaze olarak raya montaj yapılabilen versiyonuda var panolar için.Fakat elimizde bununla ilgili döküman yada broşür yok.Firma bunun patentine sahip.Olursa burada imalat ve satışını yapmayı hedefliyor.Sizlerden ricam bu konuda ki ben bu konunun uzmanı değilim osebeple sizin yorumlarınız nedir?Böyle bir şeye ne dersiniz?Şahsen benim daha önce duymadığım bir konu.Selamlar..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
hocam markası falan yokmu internetten bir baksakbelki daha geniş bir açıklama buluruz
 
İlk bakışta saçma görünsede olmayacak birşey değil bence. Topraklama sıfırlama yaparak sağlanıyordur. Sıfırlamanın olumsuz etkileri içinde güvenlik sistemleri geliştirmiş olabilirler. Ama tabiki incelemek lazım.
 
markasını bildirebilirmisiniz veya cihazı nereden temin edebiliriz incelemek isterim
 
topraklamanın amacı zaten kaçagı topraga vermek peki bu cihaz nasıl nötralize ediyor?en azından şeması veya kullanışıyla ilgili bir bilgi varsa test edilebilirmi?ve en azından belli bir koruma sınırı varmı?
 
büyük ihtimalle içerisinde diferansyel role bulunduruyodur ve kaçak anında içerisindeki role devreyi açıp gerilimi kesiyordur.ilk aklıma gelen kaçak akım rolesinin prize monte edilmiş hali...
 
Görmeden yorum yapmak doğru değil belki ama cihazın bağlantı ayakları duvara değdiğinde zaten topraklama oluyordur sanırım!
 
kaçak akımı röle vs gbi bobin üzerinden atıyor olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst