Topraklama direnci süresi.

fizup

Üye
Katılım
14 Eyl 2010
Mesajlar
56
Puanları
1
EMO.nun YG.İşletme sorumluluğu kontrol föyünde Topraklama dirençleri süresi sorulmakta.Burada sorulmak istenen topraklama tesisinin ne zaman yapıldığı mı?Topraklama direncinin süresi olur mu? Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mühendis değilim Emo mevzuatı sınırlı bilgim var ama topraklamayı 1 kere yaptın ömür boyu gitmez kontrol edip revizyon yapmak gerekir ayrıca sanayii kuruluşları topraklama raporu belirli süreler de yaptırmak zorunda
 
ELEKTRİK TESİSLERİNDE TOPRAKLAMA YÖNETMELİĞİ
Ek-P
Topraklama Sistemlerinin Dokümantasyonu ve Denetim Ayrıntıları
1) Elektrik üretim iletim ve dağıtım tesisleri (enerji nakil ve dağıtım hatları hariç) için: 2 yıl, 2) Enerji nakil ve dağıtım hatları için: 5 yıl, 3) Sanayi tesisleri ve ticaret merkezleri için: i) Topraklamalara ilişkin dirençlerinin muayene ve ölçülmesi: 1 yıl, ii) Topraklama tesisleri ile ilgili diğer muayene, ölçme ve kontroller: 2 yıl, 4) Sabit olmayan tesisler için: i) Sabit işletme elemanları için: 1 yıl, ii) Yer değiştirebilen işletme elemanları için: 6 ay. 5) Parlayıcı, Patlayıcı Tehlikeli ve Zararlı Maddelerle Çalışılan İşyerleri ve İşlerde Alınacak Tedbirler Hakkında Tüzük kapsamındaki topraklama tesisleri ile ıslak ortamlarda çalışılan işyerlerindeki topraklama tesislerinin muayene, ölçme ve denetleme periyotları bir yılı aşamaz. Bir yüksek gerilim topraklama tesisinde yapılacak topraklama dirençlerinin ölçülmesine ve binalara ilişkin topraklama tesislerinin denetimine ilişkin bir fikir vermek üzere, aşağıda iki adet form verilmiş olup topraklama tesisini denetlemekten sorumlu kuruluşlar benzer formlar geliştirip kullanabilirler.

Yönetmeliklerimizi okuyalım...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst