Topraklı Prizlerden Topraklı Fişle Alınan Toprak Hattının Cihaz ve Makinalardan Önceki Varlık Teyidi

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye

Merhaba.

Değerli forum üyelerine, değerli ustalara ve değerli teknik personelin dikkatine;

Kullanacağınız cihaz veya makina; masaüstü PC, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, osiloskop, vb. ne olursa olsun arada bir veya birden fazla çoklu uzatmalı prizleri, masaüstü PC'de kullanılan power kablosunu ev veya iş yerlerindeki toprak hattından prizlerle tam olarak geldiğinden emin olmak için üstteki testi yapmalısınız. Yapılan bu test;

1- Uzatmalı prizlerde priz veya fişteki toprak hattının iç bağlantısının sağlamlığını,
2- Uzatmalı çoklu prizler içindeki toprak hattı kablosunun içten kırık, kopuk olup olmadığını (bunu gözle doğrudan görmek veya elle hissedip iç kopukluğu anlamak bazen çok zor olabilir) bu iç kablo bağlantısının sıkıntılı olduğunu da bu testle bize gösterir. Kolay gelsin.

çok değerli olmayan bir arkadaşım vardı, market işletiyordu ve benimde bilgisayarlarla aramın iyi olduğunu biliyordu. bir gün kasayı getirdi benim karı bunu bozmuş dedi. ben basit bir format diye düşünürken kasa sapasağlam çıktı ve her şey çalışır durumdaydı. gel kasayı test et al git dedim. çalıştırdı her şey normal aldı gitti. bir hafta sonra kasayı yine getirdi. gözünün önünde sadece fişe takarak kasayı çalıştırdım ve ona kasanın bağlı olduğu kabloda topraklama yok dedim. gitmiş elektrikçi çağırmış dükkanı baştan sona her yerini ölçmüşler ve sadece bilgisayar kasasının bağlı olduğu ara kabloda topraklamanın çalışmadığını kopuk olduğunu görmüşler. bana sen büyücüsün diyordu.

Hocam iyi bir karikatürist kariyerinde olabilirmiş.

Merhaba, geçen Hindistan da yerel bir atelyede PC power kablosu imalatı videosu izledim. Kablo 3 damarlı olmasına rağmen toprak damarlarını boşta birakiyorlardi şaşırdım.

Merhaba, geçen Hindistan da yerel bir atelyede PC power kablosu imalatı videosu izledim. Kablo 3 damarlı olmasına rağmen toprak damarlarını boşta birakiyorlardi şaşırdım.
Ortasından kırılmış krank milini kaynak ve torna ile tutturup çalışır duruma getirilebileceğini sanacak kadar teoriden uzaklar. Nasıl yazılım konusunda bu kadar ilerlediler şaşılacak durum. Bir tarafta diz boyu cehalet bir tarafta süper bir ilerleme.

Son düzenleme:
Ortasından kırılmış krank milini kaynak ve torna ile tutturup çalışır duruma getirilebileceğini sanacak kadar teoriden uzaklar. Nasıl yazılım konusunda bu kadar ilerlediler şaşılacak durum. Bir tarafta diz boyu cehalet bir tarafta süper bir ilerleme.
bir çok ülkenin birden fazla yüzü vardır. yokluk insanları mucit yapar. bu arada krank milinin kaynak yapılması yeni bir şey değil ki. eskiden çok yapılırdı, şimdi yapabilecek usta kalmamış desek yalan olmaz.

bir çok ülkenin birden fazla yüzü vardır. yokluk insanları mucit yapar. bu arada krank milinin kaynak yapılması yeni bir şey değil ki. eskiden çok yapılırdı, şimdi yapabilecek usta kalmamış desek yalan olmaz.
Böyle bir durumda malzemenin mekanik dayanımı önceden 10 ise 1 e iner. Ancak geçici bir çözüm olur. Yokluğun çölünde yapılır ama akıl karı bir iş değil.

Böyle bir durumda malzemenin mekanik dayanımı önceden 10 ise 1 e iner. Ancak geçici bir çözüm olur. Yokluğun çölünde yapılır ama akıl karı bir iş değil.
öyle deme ne ustalar duyduk, gördük biz. 40lar, 50ler, 60 lar. özellikle 2. dünya savaşı sonrası ingilizlerin batan gemilerinden çıkartılan motorları bizim ustalarımız tamir edip balıkçı gemilerinde kullanmışlardır. o motorun kullanıldığı trol teknesinde ben de çalıştım zamanında. ingiliz askeri gemisi çıkması motor. yedek parça bul bakalım bulabiliyor musun? bir yıl bir balıkçı teknesinin yatması ne demek bilir misin? kaç aile aç kalıyor? kaç kişi yeni iş arıyor. o krank kaynatma işi çocuk oyuncağı değil, her yiğidin harcı değil. ha şimdiki videolar benim için bla bla bla. bir çoğu göz boyama videosu. ben her videoya inanmamayı öğrendim.

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri