TM241CE24R ve TM3AQ4 Parazit Sorunu

modicon1

Üye
Katılım
7 Ara 2017
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Yazılım bir dizi işlem sonucu 0-10V Analog Sinyal Çıkışı Üretiyor. Bu çıkış değeri 0-32767 arasında scale edilerek AQ modülüne gönderiliyor. Bu sinyal taşınarak başka bir kontrolcünün analog girişine uygulanıyor. AQ modülü çıkışını multi-metre ile ölçtüğümde parazit gözlenmezken, karşı tarafa ulaşan sinyalda çok fazla parazit meydana gelmektedir. İşin ilginç yanı ben analog çıkış verdiğimde karşı taraf dalgalanmaya başlıyor. Ben çıkışımı kestiğim zaman karşı taraf da sabit parazit söz konusu değil. Bu durum nasıl çözülebilir arkadaşlar?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Çıkışı 0-10V kullanmanız durumunda; karşı tarafa ulaşma mesafesi voltajın düşmesi ve aradaki kablonun parazitten etkilenmesi olasığını arttırır. Modülün konfigirasyon ayarlarında filtre değeri varsa bunu arttırıp deneyebilirsiniz. Ancak mümkünse 4..20ma kullanmanızı tavsiye ederim. Karşı taraf Hız kontrol ise start verdiğinizde parazitler daha da artacaktır. Kolay gelsin.
 
Belli bir uzaklık söz konusuysa gerilim değil akımı taşıyın.Mümkünse kablolarrınız blendajlı topraklı olsun..
 
arkadaşlara tamamen katılıyorum şöleki biz jenertör senkronizasyonlarında voltaj taşıdığımız zaman her daim problem oluyor . bu nedenle akım taşıyoruz ... illa sürülecek nesne 0 10 volt kullanıyorsa onada uzak I/0 Kullnmalısınız . bazı firmaların can openden analog çıkışa çeviren modelleri var can open hattından haberleşeceksiniz. ama hangi firmada var bilmiyorum. bizizm kullandığımız compakt bir cihaz .kendi firması yapmış yani .. analaog çıkışı can ile taşıyorsunuz ... analaog girşleri uzak io kullandım ama çıkış olarak markalar sınırlı sanırım bir incelemeniz lazım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst