Tia portalda valf adası

d1esell

Üye
Katılım
5 Kas 2009
Mesajlar
60
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar merhaba, siemens te sistemde haberleşme ile valf adası kontrolü nasıl yapılabileceğini anlatabilecek birisi varmıdır. Yada bi kaynak gösterebilecek ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Siemens te profinet veya profibus kullanarak valf adası kontrolü nasıl yapılır , tia portal ara yüzünden adresler nasıl atanır , gsd dosyası nasıl yüklenir , haberleşmek istediğim valf adası output listesini tia portalda nasıl konfigüre ederim ,tia portal ara yüzünde valf adasının adreslerini nerde görebilirim bu gibi sorular var kafamda arkadaşlar. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Merhaba.Öncelikle kullacağınız valf adasını seçmek gerekir.Genelde Festo olabiliyor.Daha sonra Festo tarafından bu valf adasının gsd dosyasını istemeli veya indirmelisiniz.Tia portaldan Install Gsd seçeneği var.Araç çubuklarından buna ulaşabilirsiniz.Bu işlemden sonra hardware kısımında bu valf adasını eklemeniz gerekir. Profinetli ise Ip adresi ,profibus ise istasyon ıd numarası verilir.Seçili olan valf adasının konfigürasyon bölümünde adresiler için sizden adres tanımlaması be isteyecektir.Önemli olan aslında plc ile haberleşmeniz.Ip adresinizi yada profibus adresini ayarladıktan sonra veriler gelecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,309
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst