TIA Portal Tag Ekleme Sorunu

ZABABA

Üye
Katılım
5 Haz 2012
Mesajlar
12
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar
Tia Portal'a Step7 v5.5'de yaptığım bir projeyi migrate ediyorum. Daha sonra operator panelde bu plc projesinin database'leri içerisinden verileri tag olarak OP'e eklemeye çalışıyorum. Yalnız "HMI tags" eklenen bu tag benden adres girmemi istiyor. Zaten adresi belli niye böyle birşey istiyor anlamadım otomatik olarak kendisi girmesi gerekiyor. Daha önce bu şekilde yapıyordum. Aynen resimdeki gibi Address kısmı kırmızı gözüküyor. Bunun sebebini bilen var mı???

1.JPG

Bu HMI tags sayfasından herhangi bir tag'in PLC Tag'ini değiştirmek istediğimde de alttaki resimdeki gibi plc içerisindeki db verisinin adresi ??? olarak gözüküyor. Kullandığım sürüm Tia Portal v11 sp2 (WinCC flexible, Step 7)

2.JPG
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sn zababa
Sorun ne durumda bilmiyorum ama HMI tag kullanabilmek icin plc ve panel programlamasini ayni ortamda, ayni tia projesinin altinda yapip hmi baglanti tanimlamaniz gerekir. Devices sayfasinda resim defteri gibi olan sayfada plc ve panelin arasinda uzerinde HMI yazan bir baglanti olusturulmali ardindan paneldeki io alanlari vs icin plc taglarini kullanabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst