THWN Kablo

dogu1980

Üye
Katılım
12 Eki 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Bir projede karsımıza gelen THWN tipi (UL standartı) 4,5 damarlı kablolara avrupa standartlarında karşılık gelen her hangi bir kablo var mıdır?. TÜrkiyede bunu üreten kimseyi bulabilir miyiz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Konuyu hortlatacağım ama... Bu kabloyu ben de merak ediyorum arkadaşlar... Bir projede benim de karşıma çıktı. Amerikan standardında, kablo ifadesini bile çözemedim açıkçası. EACH W/4#2 THWN W/gnd TYPE USE-2 CABLE IN 2” CONDUIT ne demek acaba? 4x35mm2 + Toprak mı demek istiyor? "Type Use-2" ne demektir acaba?
 
THHN kablo (Thermoplastic High Heat Resistant Nylon Coated) genellikle bina içi tesisatta, boru veya kablo tavası içinde ve kuru ortamlarda kullanılır. İşletme gerilimi 600V 'dur ve 90°C yi aşmayan sıcaklıklarda kullanılır. THWN kablo, THHN ile aynı özelliktedir. İki kablo arasındaki tek fark, W harfinin ifade ettiği suya dayanıklılıktır.

Yani THHN kablo kuru ortamlarda kullanılabilirken, THWN kablo hem kuru hemde nemli ortamlarda kullanılabilmektedir. THWN kablo kuru ortamlarda 90°C ye kadar, nemli ortamlarda ise 75°C ye kadar kullanılır.

Bahsettiğiniz ifadeye gelince, cümlenin tamamına bakmak gerekir ancak bana göre EACH W/4#2 THWN W/GND TYPE USE-2 CABLE IN 2” CONDUIT : 2" boru içinden çekilen 4 adet 2 AWG (35 mm2) tek damarlı kablo ve 1 adet toprak kablosunu ifade ediyor.
 
Teşekkürler bilgi için... Türkiye'de satışı var mı bunun acaba? Veya hangi markalaırn ürünleri Türkiye'ye ithal edilebilir? Bir firma bulmam gerekiyor da...
 
Yurtdışı projelerinde bu kabloyu kullandık ancak Türkiye'de hiç karşıma çıkmadı. Yurtdışı uygulamamızda, bu kabloyu USA Wire & Cable firmasından temin etmiştik.

İnternette arama yaparsanız, karşınıza yurtdışı merkezli onlarca firma çıkacaktır. Türkiye temini için:

- Daha önce Ali_Rıza beyin verdiği adresi inceleyebilirsiniz.

- Nexans, Amerika için bu kabloyu üretiyor. Belki firmayla görüşerek Türkiye'ye getirtebilirsiniz.

- Bazı projelerde çalıştığımız Afi Elektrik isimli bir firma var. Bu firma Amerika'dan UL onaylı ürünler getiriyor. Ancak fiyat olarak oldukça pahalı maalesef. Hiçbir çözüm bulamazsanız son çare olarak bu firma ile irtibata geçebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst