Texas Instruments Mikro Denetleyici Hibe Programı ve Proje Yarışması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

suleyman89

Üye
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
280
Puanları
1
Etkinlik Kapsamı

MCU Turkey Texas Instruments MikroDenetleyici Proje Yarışması ve Hibe Programı, Çizgi TAGEM ve Empa Elektronik firmalarının üniversiteler, meslek yüksek okulları ve meslek liseleri için geliştirdiği bir etkinliktir. Etkinliğin amacı teknik eğitim veren üniversite ve meslek okullarımızın mikrodenetleyici derslerinde öğrencilere yaparak ve görerek eğitim sağlamalarında bir miktar yardımcı olmaktır.

Litaratürde proje bazlı eğitim olarak geçen bu eğitim tarzında öğrencilerin gruplara ayrılarak yarışması kurgulanmıştır. Etkinlik kapsamında 1.000 adet Texas Instruments MSP430 LaunchPad mikrodenetleyici eğitim kiti yarışmaya katılacak bu üniversitelere ve teknik okullara hibe edilecektir.
Etkinlik sonunda yarışma sürecini en iyi değerlendiren ve en iyi proje hazırlayan öğrenciler ödüllendirilecektir.

Yarışmaya Katılım Süreci ve Hibeler
Proje tabanlı bir eğitim olarak kurgulanan MCU-TURKEY Texas Instruments MikroDenetleyici Proje Yarışması ve Hibe Programına katılmak isteyenler öncelikle bir "Danışman Hoca" bulmalıdır. Teknik Okullarda veya üniversitelerde öğretmen veya öğretim görevlisi olan herhangi bir kişi Danışman Hocanız olabilir. Danışman Hocalar birden fazla öğrencinin danışmanı da olabilir. Danışman Hocalar kendi sınıflarında da bu etkinliği derslerine ait bir proje yarışması şeklinde uygulayabilirler ancak başvuruların her proje sahibi öğrenci veya öğrenci grupları için ayrı ayrı yapılması gerekmektedir.


Meslek Liselerinde başvuruları ve projenin her aşamasındaki içerik paylaşımını danışman hocalar bizzat yapmalı veya bu işte sorumlu tuttuğu yetenekli bir öğrenciye birebir gözetmenlik yapmalıdır. Meslek Yüksek Okullarında veya Üniversitelerde başvurular ve içerik paylaşımı proje yürütücüsü öğrenciler tarafından yapılabilir.

Aşağıdaki form doldurularak yapılacak başvurularda ayrıca projenin amacı ve özeti, tasarım şeması ve/veya blok diyagramı çizilerek hazırlanacak PDF dokuman [email protected] adresine gönderilmelidir.

Projeler teknik ön elemeden geçirelecek ve yeterli görülen her proje teklifine öncelikle her danışman hoca için bir adet MSP430 LaunchPad gönderilecektir. Daha sonra Meslek Yüksek Okullarından ve Üniversitelerden katılan öğrencilere ve Meslek Liselerinden katılım yapan öğrenci gruplarının hocalarına MCU Turkey adresindeki Blog'a erişim şifreleri verilecek ve tüm çalışmaların bu alana girmeleri istenecektir.

Danışman Hocaların projeye verdiği önem bu şekilde değerlendirilmiş olacak ve Blog'a eklenen içeriğin niteliği ve yoğunluğuna göre Danışman Hoca'nın MSP430 LaunchPad kontenjanı arttırılacaktır. Danışman Hocaların etkinliğe ilgisine göre farklı destekler, daha yüksek spesifikasyonlu eğitim platformları ve/veya projelerde kullanılmak üzere "hobby elektronik" kitleri temin edilmesi ayrıca planlanmaktadır. Yarışmanın son aşamasında Juri projeleri bu Blog'a bakarak değerlendirecektir

Etkinlik Tavimi ve Değerlendirme Süreci
•Yarışma Başlangıcı: 15 Ekim 2010
•Hibelerin Gönderilmeye Başlanması: 1 Kasım 2010
•Blog'a Son Erişim: 25 Ocak 2011
•Juri Değerlendirmesi ve Sonuçlar: 10 Şubat 2011


Detaylar kendi internet sitesinde :

Çizgi TAGEM
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst