Tesla bobini çalışmıyor yardım

AATROX28

Üye
Katılım
27 Nis 2022
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
23
zafer yıldızın tip41c ile yaptığı tesla bobininin neredeyse aynısını yaptım, fakat benım telim 0.50mm yaklaşık 30 35 cm kadar uzun sarım yaptım , ama ikinci sargı için 2.5mm yada 3.5mm bakır telim yoktu. Ondan dolayı normal kabloyla denedim biraz sardım ve enerjyi verdiğimde bir tepki olmuyor ama transistör çok aşırı ısınıyordu. bobini ters taktım , sonrasında bobini yaklaşık 12 cm ye kadar kısalttım ama sonuç aynı . transistör çok ısınıyor tepki gelmiyor. Sorun sadece ikinci sargıdan kaynaklanıyor olabilir mi, daha satın almadığım için erkenden deneyeyim dedim ve böyle bir sonuç çıktı ortaya ne yapmalıyım
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tesla amca bir dehaydı, onun buluşları sayesinde bugünü yaşıyoruz. o tesla bobini çok hassas bir yapıya sahiptir, 2,5 yerine 3,5 kullanamazsın. zaten kullanabilseydin yeni tesla sen olurdun. zafer yıldızın videolarını ben de izledim ne diyorsa onu yap yada git hazır satılanını al.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst