Tesisatlarda kullanılacak olan boruların cinsi hakkında.

griffin87

Üye
Katılım
19 Nis 2012
Mesajlar
29
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar;



Bakım-Onarım departmanından sorumlu olduğum işletmemde çeşitli dönemlerde, kısmi olarak tesisat artışları gerekmektedir. Ancak bu tesisatları uzatırken kullanılacak olan boruların teknik isimleri ve özellikleri hakkında henüz çok fazla bilgi sahibi değilim.

Hangi tesisatta, hangi boru kullanılabilir?Boruyu siparişi verebilmem için teknik terimde tam olarak ismi nasıl geçmektedir.

Örneğin; Basınçlı Hava Tesisatımızın boyunu uzatıp,birazcık ileriye taşıyacağız.Yapılacak olan tesisat kaynak bağlantılı olup, havayı temsil eden mavi renge boyanacaktır. Ana taşıyıcın kollektörümüz 2 1/2" olup,hat o ölçüde devam edip,1 " düşerek bir adet küresel vanayla sonlandırılacaktır.

Örneğin bu tesisatta, hangi boruyu tercih etmeliyim?Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
 
Hayır, konsollarla tavandan taşıyacağız. Bana tüm tesisatlarda kullanılacak boru cinsleri hakkında da yardım ederseniz sevinirim.
 
çelik borular en uygunu olur sizin için. ama pek de fikrim olmadı şimdi yanlış bilgi vermekten krkuyorum. akşama doğru ustalarımız gereken bilgiyi size verecektir. Benim daha önce yapmadığım iş bu ve sessiz kalmak en doğrusu siz de madur olmayın. Özür dilerim.
 
dostum bende meslekte yenı biriyim o yuzden kesın bir bilgi verebılceğimi sanmıyorum ama bşuan çalıstıgım şantıyede basınçlı hava medikal gaz kategorisinde çekildi ve bakır borulama yapıldı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst