termokupul sorunu

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
Değerli ustalar 2 adet ısıtma grubu var. bu gruplar hareket halinde.dakikada 100 kere dönen bir dişli grubu diyelim.içinde rezitanslar var.iki grubun rezitans değerleri aynı.termokupulları aynı.ama bir grup hatalı okuma yapıyor.yalnız bir grubun termokupul kablosu orjinal değil.220 derece ısı olan bir yer. ayrıca aynı yerde 220vac enerjide var. rezitansları besleyen.birde terkokupulun ucu ısıyı algılaması için illede metale değmesi şartmı. boşlukta olsa ne olur olmazsa ne olur.termokupulun ucu ısı kaynağına değmelimi yoksa ucun daha gerisimi daha düzgün okur.benim olmayan aklım bitti. saygılarımla.
 
Termokopulun ısıtıcının ısısına dayanabilecekse değdirmeden bir sıkıntı çıkmaz ama sizin maksadınız ısıtıcının ısı değeri değil ısıttığı materyalin ısı değeri sanırım.
J/K -type prob kullanıyorsanız dış ortamlardan çok etkilenir(kendi kablosunu kullansanız bile(etkilenme oranı toleranslarınıza bağlıdır)).

Bunun yerine lazer bir ısı denetleyici kullanmanız daha mantıklı gibi geliyor(Ortamınızı sıvı ve toz olmayan ortam olarak kabul ediyorum)
Dönen bir sistemde ölçülen ısı "mutlak ısı" olamaz. Sistemin hava akış yönü, materyallerin ısı yoğunluğu yüksek yerden geçmesi vs sebeblerden bir kaçıdır.
Stabil bir ısınma istiyorsanız ısı kaynağının sistem dışında stabil ve yayılımı homojen olmak zorundadır.
 
Malesef ısınma mutlak o sistemin içinde olmak zorunda.olmazsa olmaz.benim merak ettiğim terkokupulun ucuyla alınan ısı arka tarafıylada alına bilirmi. ısı okumada ikisi arasında ne fark olabilir. saygılarımla.
 
Thermokpl ucu metale değecek metale değmezse ordaki gerçek sıcaklığı algılayamaz birde kullandığın termokpl tipi neyse ona göre kablo kullanman gerekir.Farklı kablo kullanırsan cihaza doğru bilgi göndermessin
 
Termokupl un girdiği yer, kapalı bır yer sızdırmazlık varsa, ısıyı iyi iletmesı bakımından, içeriye ya gliserin yada termo yag doldurun.
 
Termokupl iki termo elemanin uclarinin argon kaynak yapilmasi ile uretilir. Kaynak edilen uc kismin sicakligi ile cihaza monte edilen kisim arasindaki sicaklik farki prensibine gore calisir.

Bu sebeple en dogru sicaklik uc kisimdan algilanir.

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
termokuple farklı iki metalin birbirine argon kaynagı ile baglanmış halidir. ortam ısısı ne ise o oranda milivolt kademesinde dc gerilim üretir; dolayısıyla bu ucun ısınan gövdeye teması dogru degildir.zaten özel bir metal zarf içindedir ve içinde seramik kanallar ile izole edilmiştir.
daha hassas ölçü için ısınan bölgeye yaklaştırmak yeterlidir..
 
Son düzenleme:
İsitilan bolgeye temas etmesi en dogru yontemdir. Hatta bazi termokupllar ozellikle boyle uretilirler.

Ancak isitilan bolgeye temas etmesi olusabilecek olan kacak sinyallerin bu kanalla cihaza kadar gelmesine ve dolayisiyla cihazin arizalanmasina neden olacagindan isitilan bolgeye temas etmemeleri uygun olacaktir.

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst