Temel Topraklamada bırakılan uçlarının yukarı taşınması?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
merhaba. Temel topraklama projelerinde köşelerden uçlar bırakılır. Mesela bodrum katı temelindeki uçları zemin kata çıkarmak gerekir mi? Bazıları gerekmez diyor. Sonuçta ölçüm yapılacak bağlantı filizi o değilse; en alt kotlardaki toprağın içinde kalabilir diyor ama bana mantıklı gelmedi sonuçta ilerde lazım olabilir o uç belki.

Eğer üst kata çıkarılmak istendiği zaman bunu kolon içindeki demirden mi çıkarılmalı eğer bu durum kolona zarar vermezse? yoksa yapının hemen dışından toprağın içinden mi yukarı çıkarılmalı ?

58281
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şeridin çürümeyeceği varsayımıyla dışarı bırakılması, elektrodların zaman içerisindeki durumunun denetlemesi bakımından daha doğru olur (aksi yönde bir şartname maddesi yok ise).

Şerit güzergahı için İnşaat Mühendisi'ne danışmak daha doğru olur.

Şunu da eklemek lazım, büyük metrekareli yapılarda toprağın potansiyelini dengelemek için bu durum değişebilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst