Telefon Sistemi ve Cat6 Kablo

Sn.yenmuh,değinen arkadaşlar olmuş.Bende onlara katılıyorum.Cat 6 kablo kullanılması internet ortamını rahatlatır.Dışarıdan modeme kadar cat6 kablo çekilmesi yeterli olur.Sadece telefon için gerekli değil.IP telefon vs. kullanılması olası telefon hatları içinde cat6 kablo çekilmesi uygun olur.Bu işler için cat6 pratik bir çözümdür.Maliyeti en ekonomik olan çözümdür.
 
projelerde cat-5 kablo kullanılmasını 2009 yılından beri t.telekom istemektedie sebebi ise ıp tabanlı abonelikler ve adsl sinyallerini
daha iyi iletmesi için iatemektedir.Bakarsanız günümüzde tivibu gibi ıp tabanlı sistemler çoğalmaktadır bunların bir nevi alt yapısı hazır olmaktadır.
 
Renk sıralaması çok önemlidir. CAT 5 ve benzeri kablolarda teller kendi aralarında burulmuş çiftler olarak bulunur. Renk standartlarına uygun dizilimde burulu çiftler taşıdıkları sinyallere göre etkileşim en az olacak şekilde sıralandığından özellikle uzun mesafe iletimlerinde en iyi verimi almak için buna dikkat etmek gerekir. Yoksa karşılıklı aynı sıralama olmak şartıyla rastgele renk dizilimi de tavsiye edilmemekle birlikte çalışır.
 
burak07 kardeşim o sırayla yapmak zorunda değilsin sen sıralama çnemli değil önemli olan kablolama sıralmasına nasıl başlarsan öyle bitirmelisn hangi kodlamayla başlarsan öle bitirmelisn bide kablonun içerisinde kopukluk warsa onuda seçtiğin iki rengi, birbirine bağlarsın sonra kablonun diğer ucundan ölçüm yaparsın eğer hepsinde aynı sesi alıyorsa kabloda kopukluk yoktur .....
arkadaşıma katılmıyorum... kablo sıralaması önemlıdır ve bu sıralamada kesit farkı göz önünde bulundurularak yapılmıştır
 
IP taanlı telefonlarda 8 damar kullanılır. 4 damar haberleşme için. diğer 4 damar da 48Vdc besleme için Power over ethernet switch ile.
 
kesinlikle bağlantı sırası çok önemlidir. belki bir kaç metrelik kabloda düz bağlantı çalışabilir ama bu mesafe 5-10 metreyi geçince kesinlikle data paket kayıpları çok artar ve hiçbir zaman 10 Mbit üzeri hız göremezsiniz.
 
Bir yeni tesiste zayıf akım odasından her telefon prizine cat 6 kablo çekilmiş, telefon santrali henüz kurulmamış. Sırf telefon prizlerine kadar cat6 kablo kullanıldı diye telefon santralini IP seçmek zorunda mıyız yoksa analog da tercih edemez miyiz?
 
Bir yeni tesiste zayıf akım odasından her telefon prizine cat 6 kablo çekilmiş, telefon santrali henüz kurulmamış. Sırf telefon prizlerine kadar cat6 kablo kullanıldı diye telefon santralini IP seçmek zorunda mıyız yoksa analog da tercih edemez miyiz?
Analog terch edebilirsiniz
 
Analog tercih edilebilir. Tesiste çok çalışan varsa, her çalışana ait bir masa ve telefon isteniyorsa, çalışanların sık sık yer değişikliği yapma ihtimalide varsa operasyonel kolaylık için IP santral seçebilirsiniz. Ayrıca internet kabloları çekilmemişse tek kablo üzerinden hem internet hemde telefon kullanılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst