Telefon hatlarında kablo turu secimi ve paralel bağlantının avantaj ve dezavantajları hakkında

omrdml

Üye
Katılım
23 Kas 2017
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
37
Öncelikle hepinize merhaba,

Sanayideki is yerimizin telefon-internet hattındaki kopukluk sebebiyle kutudan gelen yaklaşık 80 metre kabloyu yenilemem gerekmekte. 4 telli telefon kablosu mu yoksa kaliteli bir cat6 kablo ile mi bunu yapmamı önerirsiniz?

Bir ikinci sorum da kablo ıletim direncini düşürmek adına cat 6 kablonun yada 4 telli telefon kablosunun perlerini kendi aralarında paralel bağlayıp iki ana hat kablosu elde etmek kesiti artırarak ıletim direncini düşürür düşüncesindeyim. Lakin sistemin snr margin değerine olumsuz bir etkisi olur mu? Bu konu hakkındaki de değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler. Iyi gunler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kopukluk telefon hattında mı yoksa internet hattında mı? önce bu net bir şekilde belirlenmeli. Telefen kutusundan sanayideki iş yerinize kadar olan hat telefon hattıdır, modemden sonraki kısım internet hattı. Telefon dağıtım kutusundan işyerine kadar harici tip telefon kablosu ile gelir, modemden sonra wi-fi ve/veya cat6 ile dağılım olur. Data dağıtımı için 80m-90m cat6 kabloda sınır değerdir.
 
Kusura bakmayın yanlis bir ifade olmuş. Telefon hattimizda problem.
 
Değerli yorumunuz icin teşekkür ederim. Bir de bu paralel bağlamayla ilgili fikrinizi ogrenebilir miyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,020
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst