teknisyen arkadaşlar ETO (elk.tekn. odası) kuramazmıyız.

Tabii ki EMO varsa ETO da olmalıdır.Ama ben kökten odalara karşıyım.Hele EMO ya en çok karşıyım.Ne yapar bu EMO sadece siyaset yapar.Haraç alır.Üyelerin hiç bir işine yaramaz aslında.Bence ülkemizdeki bütün meslek odaları bunların tüzük ve kanunları tekrar düzenlenmelidir.Bu odalarda toplanan paralar gerçekte ne olmaktadır?
 
Tabii ki EMO varsa ETO da olmalıdır.Ama ben kökten odalara karşıyım.Hele EMO ya en çok karşıyım.Ne yapar bu EMO sadece siyaset yapar.Haraç alır.Üyelerin hiç bir işine yaramaz aslında.Bence ülkemizdeki bütün meslek odaları bunların tüzük ve kanunları tekrar düzenlenmelidir.Bu odalarda toplanan paralar gerçekte ne olmaktadır?

İvedi bir şekilde düzenlenmesine ihtiyaç olduğuna inanıyorum.
 
Tabii ki EMO varsa ETO da olmalıdır.Ama ben kökten odalara karşıyım.Hele EMO ya en çok karşıyım.Ne yapar bu EMO sadece siyaset yapar.Haraç alır.Üyelerin hiç bir işine yaramaz aslında.Bence ülkemizdeki bütün meslek odaları bunların tüzük ve kanunları tekrar düzenlenmelidir.Bu odalarda toplanan paralar gerçekte ne olmaktadır?

Merak eden biri edasındasınız ancak yaptığınız büyükçe bir yanlıştır.Eğer samimice EMO nun "paraları ne yaptığını" merak ediyorsanız buyurun siz gidemiyorsanız ben götüreyim.Ayrıca siyaset yapmak herkese serbest de EMO' yamı yasak.Bakın onurlu bir Elektrik Mühndisi ve insanlara adadığı yaşamı.

EMO ÜYESİ ARKADAŞIMIZ HASAN BALIKÇI ALÇAKÇA KATLEDİLDİ.

BASIN AÇIKLAMASI



Kayıp ve kaçaklar konusunda TEDAŞ görevlileri ile vatandaşı karşı karşıya getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı politikaları sonucu EMO Adana Şubesi Yönetim Kurulu eski üyelerinden Elektrik Mühendisi HASAN BALIKÇI sürgün olarak görev yaptığı Şanlıurfa'da görevi başında alçak bir saldırı sonucu öldürüldü.

Elektrik Mühendisleri Odası yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve TEDAŞ yetkililerini çalışanlarına sahip çıkmaya ve kaçak konusundaki tutanakları ve sonuçlarını açıklamaya davet etti.



BASINA VE KAMUOYUNA,


ENERJİDEKİ KAYIP KAÇAKLARDA KAMU GÖREVLİLERİYLE VATANDAŞI KARŞI KARŞIYA GETİRME POLİTİKALARI ARKADAŞIMIZIN HAYATINA MALOLDUĞU GİBİ DİĞER TEDAŞ ÇALIŞANLARI DA TEHDİT ALTINDA: EMO ÜYESİ ARKADAŞIMIZ HASAN BALIKÇI ALÇAKÇA KATLEDİLDİ.

Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nde 1998-2002 yılları arasında Yönetim Kurulu üyesi ve Şube Sekreterliği, 1998-2000 yılları arasında Adana İKK Sekreterliği,

1993-1996 yılları arasında Enerji Yapı Yol Sen Adana Şube Başkanlığı görevlerinde bulunan Devrimci Demokrat arkadaşımız Hasan BALIKÇI'yı görevi başında alçakça bir saldırı sonucu kaybettik. 41 yaşındaki arkadaşımız evli ve biri 2, diğeri 9 yaşında iki çocuk babasıydı.

Arkadaşımız Hasan BALIKÇI devrimci demokrat niteliğinden dolayı kayıp ve kaçaklarla mücadele bahanesiyle Şanlıurfa'ya sürülmüştür. Hiçbir yatırım ve kamusal denetimin yapılmadığı koşullarda kayıp ve kaçakların en aza indirilmesi için Şanlıurfa'ya geçici görevle gönderilen arkadaşımız, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın vatandaşla TEDAŞ çalışanlarını karşı karşıya getirip olabilecek olaylar konusunda güvenlik önlemleri almayan uygulamaları sonucu savunmasız bir şekilde bırakılıp katledilmiştir.

Yaşamı boyunca ülkesinin ve halkının çıkarlarını özveriyle savunan ve bu uğurda aldığı her görevi büyük bir sorumlulukla yerine getiren arkadaşımızı enerji alanındaki yolsuzluklara karşı verdiği mücadelesinde yitirdiğimizin bilincindeyiz.

Enerjiyi kamusal bir alan görmeyip rantiyeye peşkeş çeken, "Beyaz Enerji" vurgunu gerçekleştirip koltuklarında rahat oturanların Hasan BALIKÇI'nın özverisinden alması gereken dersler olması gerektiği inancındayız. Onların sektörde uyguladığı çarpık politikalar sonucunda Hasan BALIKÇI'yı kaybettik. Sektörümüzdeki bu çarpık politikalar sürdükçe, soygun ve talan devam ettikçe daha çok Hasan BALIKÇI'lar yitirilecektir.

Bir daha ifade ediyoruz ki; bu olayın sorumlusu bugüne kadarki enerji politikalarının yönlendiricileri ve uygulayıcılarıdır.

Böylesi acılar yaşamamak, Hasan BALIKÇI'ları kaybetmemek için mevcut enerji politikalarına karşı mücadelemiz onun aydınlattığı yolda sürecek ve bu olay bütün boyutlarıyla tarafımızdan takip edilecektir.

Bu olay bağlamında Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ve TEDAŞ yetkililerini kaçak elektrikle ilgili tutanakları ve sonuçlarını açıklamaya davet ediyoruz.


Elektrik Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu

EMO - EMO ÜYESİ ARKADAŞIMIZ HASAN BALIKÇI ALÇAKÇA KATLEDİLDİ.
 
Esnaf ve sanatkarlar odası var mı var...
Elektrikçiler ve elektronikçiler odası var mı var...

Ne işe yararlar ???

1995 yılından bu güne dek kendimde, öncesinden babamdan bildiğim ile,
kesin olarak söyleyebileceğim tek şey
HARAÇ alır, boş boş yatarlar. Ama önlerinde her zaman bir sürü dosya olur... İş yapar gözükmek için...

Ne haklarımızı savunurlar, ne yenilikler bulurlar, ne de çare bulurlar. Oda-federasyon-konfederasyon adları altında pek çok insanı doyurup duruyoruz işte... Tıpkı sendika gibi bomboş işler...

Üstelik bu odalara üye de olmak zorundayız. Neden ? İşçi sendikaya üye olmak zorunda mı ? Hayır ! Ben de esnaf odasına kayıtlı olmasam ne olur ki ? Kayıtlıyım da ne veriyor ki ?

Birlik beraberlik çok önemli aslında. Ama mevcut oda sistemleri birilerinin cebini dolduracak çiftliklerden başka birşey değil.
Çarpık sistemlerden birisi de bu işte...

Diyeceksiniz ki; "çabala, çalış, uğraş oda başkanı ol da sen değiştir" Nasıl ? Öyle bir sistem kurulmuş ki, en iyi niyetlisinin elinden birşey gelmiyor...
 
Bu site içindeki ciddiyeti,kaliteyi ve bilimsel yaklaşımı küçümseyen bu kısır tartışma bile denilemeyecek olan bu yazıları cevaplamak gereksiz.Ayrıca eleştirilere çok somut bir delil hala yok.Bu durumda "atma" denilebilir.
 
eto nun bir işe yaradığını düşünmüyorum. Her yerde olduğu gibi elektrik, elektronik iş sektörününde korsanları var. Eto aidat toplayıp dergi dağıtacağına korsan elektrik ve elektronikçilerle uğraşmalıdır.

Günümüzde zincir marketler bile elektrik ve elektronik alanlardaki iş gücünü korsan kendini bilmez, elektriğin "e" sinden anlamayan insanlara teslim ediyor.

Korsan çalışan kişiler vergi veren esnaftan daha ucuza iş yaptığı gibi işletme giderleri olmadığı için de %150 gibi bir kar marjı elde etmektedir.

O yüzden bağlı bulunduğunuz odaların bu yönlerdeki denetimlerini arttırmalarını ısrarla vurgulayın.

Meslek odaları sadece aidat toplayıp, dergi dağıtma kurumu değildir.

Ve son olarak;

"Yetkisiz elektrikçi ehliyetsiz sürücüden daha tehlikelidir , Ehliyetli elektrikçi iş bitirir, korsan elektrikçi can yitirir"
 

Forum istatistikleri

Konular
128,353
Mesajlar
916,942
Kullanıcılar
450,206
Son üye
elektronom111

Yeni konular

Geri
Üst