Teknik Öğretmenlerin Yasal Hakkı Olan 3795'in İşlettirilmemesi Kimin İşine Geliyor?

durceylan

Paylaşımcı üye
Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
879
Puanları
131
Yaş
50
YÖK tarafından 19 yıldır işlettirilmeyen, Teknik öğretmenlerin mühendisilik tamamlama program hakkı çeşitli bahanelerle açılmamaktadır. Üstelik konu dafelarca mahkemelere taşınmasına rağmen, hukuk niçin işlemiyor sizce?

Meselenin arkasında bir takım meslek odalarının varlığı olduğu (onlar kendilerini çok iyi biliyorlar) bilinmektedir.

Bağnazca yaklaşmadan, demokratik olarak herkesin fikrini alalım. Bu meslek odalarının aklı selim davranmalarının zamanı gelmedi mi artık?
 
Benlik ve ego kavgasının bir sonucudur aslında bu olay değerli durceylan belki de teknik Eğitimlilerin Beceri ve yeteneklerini kıskanmakta olabilir.
 
Arkadaşlar,
Bence bu işlerin olmamasının altında, bazı meslek odalarının mecliste yaptığı lobilerdir. Biz Teknik Öğretmenler bu lobiyi iyi yapamıyoruz bundan önceki hükümette en azından bir Teknik Öğretmen Milletvekilimiz vardı ve o dönemde bile bu işleri yaptırmayı beceremedik.
 
Hangi meslek odasının mecliste lobisi var ??
 
Malesef ülkemizde yasal hak olmasına rağmen ( üstelik eğitim hakkı ) mühendislik tamamlama programları inatla açılmamaktadır.

Enteresandır, Türkiye'deki üniversitelerin yapamadığını Bosna Hersek, Romanya, Bulgaristan gibi ülkeler tamamlama programları açmakta ve eğitim taleplerinin ne kadar önemli, değerli ve kısıtlanamaz olduğunu Türkiye'den daha iyi anlayabilmektedirler.
 
zaten yeterince mühendis var deyip bizim de önümüze engel koyuyorlar ve başarıyorlar da.
 
elbet bir gün kader bizede güler ben teknik ögretmen olmama ragmen calıştıgım iş yerinde mühendislere ben egitim veriyorum ve takıldıkları yerde benden bilgi alıyo burdaki makina mühendisleri odasına gittigimde adamlar sen teknik ögretmensin diyip başından savuyolar bilgileri bile alamıyoruz bizim tekevinde ne iş yaptıgı belli zaten hiç bir faaliyet yok adamlarda gerci bizdede iş yok kacımız yöke yazdık ...???
 
Teknoloji Fakülteleri açılacağında YÖK Başkanı TRT'de bir programa katılıp açıklamalarda bulunmuştu, bu açıklamalar sırasında TEF mezunlarından çok e-mail geliyor, artık e-mail göndermesinler onlarında problemini çözeceğiz diye konuşmuştu. Bence tekrar e-mail göndermeye başlayalım, YÖK maillere baktığında hep TEF mezunlarından gelen e-mailleri görmeli.
 
mücadeleye devam konunun ehemmiyetini kavraması açısından yeni başkanıuda bu konuda maillendirelim
 
Yeni yök başkanını bu konuda bilgilendirmek gerekir, bunun için yök başkanından randevu alıp görüşmek gerekiyor, bireysel olarak zor fakat Tekev gibi STK lar kolayca randevu alabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst