Tek ledli çok küçük devre arıyorum

Wolfalone

Üye
Katılım
27 Ocak 2011
Mesajlar
8
Puanları
1
Öncelikle böyle bir siteyi kuran ve aktif olarak paylaşımlarda bulunan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.Gerçekten çok faydalı bilgiler ve paylaşımlar var sitede.Emeği geçen herkesin eline sağlık. Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Ben Bursa'dan Serdar Gönül Otomotiv yansanayisinde çalışıyorum.Asıl mesleğim elektrik Bakım fakat şuanda bölümüm farklı teknik döküm üzerine çalışıyorum.Benim sizlerden bir ricam olacak; Bana 3V la çalışacak ışıkta sönecek,karanlıkta yanacak tek Led li bir devre gerekiyor.Bu devre çok basit ve çok küçük olmalı resimdeki plastiğin içine sığacak şekilde olmalı.Sitede araştırma yaptım hatta elemanlerını alıp denemede yapmama ramen başarılı olamadım.Sizlere fikir edinmeniz için videosunun linkinide paylaşıyorum.Lütfen bana denemmiş çalışabilen bir devre şeması, elemanlarıyla birlikte yollayabilirseniz mükemmel olacak.Şimdiden bu konuyla ilgilenen arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
 
aşağıda istediğin bir devre var. devre kurulum aşamasında tekrar yardım edebilirim.Bu 12 voltluk devre neden 3 volt onu açıklarmısın?arabada kullanıcan anladığım kadarı ile aküden beslemen daha iyi olamaz mı? 12v lut lamba yerine bir ön direnç ile 3 voltluk led bağlayabilirsin.

--------------------------

LDR’nin üzerine ışık düştüğü zaman T1 transistörü iletime geçer. T1 transistörünün iletime geçmesi T2 transistörünün beyz gerilimini şase gerilimine yaklaştıracağından T2 transistörü kesimde kalır ve röle ve buna bağlı olarak lamba yanmaz. LDR’nin üzerine ışık düştüğünde ise T1 transistörü kesime gider. T2 transistörü beyz gerilimini pozitif gerilimden alır ve iletime geçer. Buna bağlı olan röle kontakları kapanır ve lamba yanar. Sonuç olarak karanlıkta lamba yanar, aydınlıkta ise sönüktür. Bu devre, yapması basit ve çok kolay. Bizzat kendim denedim ve çalıştı. Röleyi kullanarak 220V gibi lambaları çalıştırabiliriz.

Devrenin şeması:

ldr1.png


Kaynak: Teknomerkez
 

Ekli dosyalar

  • LDR-devresi.rar
    29.8 KB · Görüntüleme: 1
Video görüntülerini de seyrettiysen ve resmede baktıysan 3V luk pille çalışması gerekiyo_O Pilastik kabın içine 12 v luk devreyi nasıl sığdıracağım? Yinede Yardımın için teşekkür ederim arkadaşım.
 
ldr ile dicem ama 3 v ta calısması nasıl olur onu bilemicem onu bi aastırmak lazım
 
Ldr li bu devreyi de denedim olmadı bir yerdemi yanlışlık yapıyorum acaba ?
 
dostum gönderdiğim devreye 3 volt uygula fakat 3 voltluk tek yada çift kontaklı bir röle bağlarsın fakat ordaki direnç değerlerini değiştirimen gerekicek bi board a kur dene en iyi yol yada bilgisayarda proteus biliyorsan ondan deneye bilirsin. bu devreyide video daki malzemenin içerisine sığdırabilirsin.
 
Arkadaşlar paylaşımlarınızı bekliyorum.Bu konuda acil yardım lütfen.
 
Ldr li bu devreyi de denedim olmadı bir yerdemi yanlışlık yapıyorum acaba ?

sn Wolfalone,
LDR yi TR nin e ve b ayakları arasına , 33...100k bir direnci de TR nin c ve b arasına bagla.

led i 100 ohm luk dirence seri baglayıp deneme yap.
 
Peki Tr değeri Yani kod numarası doğrumu? Dediğin gibi deneme yapacağım arkadaşım teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst