Tek kat prefabrik tesisat yardım

Radox11

Üye
Katılım
11 Ağu 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
Konum
ankara

Radox11Üye
Herkeze merhaba adım umut Bartın ın bir köyüne prefabrik bir evyaptırdım şimdi buraya kendim elektrik tesisatı çekmek istiyorum buraya elektriği vermeden önce sedaş elektrikten gelip tesisatı kontrol ediyorlarmış ve onlar onay verirse başka bir ekip gelip bağlıyormuş fakat kafamda bir kaç soru var bunlara cevap arıyorum elektrik iç tesisler yönetmeliğine baktım ben ev elektrik işi ile uğramayalı bir haylı oldu bu yüzden şu sorulara cevap alacaktım abonelik köy olduğundan dolayı monimaze oluyor (220v)
yani bütün tesisat tek faz dan beslenecek şimdi gelelim kafamdaki soru işaretlerine;


ev prefabrik olduğundan odalara kadar kabloyu asma tavandan getirecem odalarda ise sıva altı tesisat yapmak istiyorum kabloların gözükmemesi ve daha hoş olması için duvarların içinden kanal kullanmadan prizler için 3x2.5mm nym antigron çeksem ve bunu sıva altı borusu kullanmadan kanal sız duvara gömsen olurmu ? kontrole gelen arkadaş sorun yapar mı?

nym tektelli koblo ile sıvaaltı tesisat olurmu ? yoksa illa nya mı kullanmak gerek



birde her piriz için sigorta tablosundan direk kablo çekip hiç bir pirizi birbiri ile şötlemek istemiyorum doğal olarak piriz için araya buat koymadan direk priz buatına kablo çekebilirmiyim?

eğer nya kullanmam gerekirse evin asma tavanından çekeceğim kablolar için tava kullanak istemiyorum boru içerisinden çeksem konrol aşamasında sorun teşkiledermi

aynı şekilde aydınlatma için de sigorta tablosundan her oda için ayrı ayrı 2x1.5 çekmek istiyorum
bunlarada ara buat kullanmasam olur mu ? yine bunlara nya antigron çeksem olur mu ?

aydınlatma için 10A Pirizler için 16A sigorta kullansam bunlar yeterlimi yoksa bir yönetmelik standardı varmı

evin dışına saat panosunun içine kullanacağım sıgorta kaçlık olmalı ( 32A diye düşündüm) evin içinde bulunan sigorta tablo su için kaçak akım rolesinin değerleri ne olmalı ve ayrıca bir ana sigorta daha gerekirmi

saat panosu ile evin içindeki sigorta tablosu arasında nasıl bir kablo kullanmalıyım 2x? yönetmeliğe göre standardı nedir.

doğal olarak topraklamayı çubuk çakarak kendim yapacağım 3 adet 1,5mt çubuk çakıp bunları birbirine bağlayıp eve çekeceğim ama saat panosuna girip oradan mı ev içindeki sigorta tablosuna geleceğim yoksa direk evin içindeki sigorta tablosuna çekebilirmiyim

topraklama çubuklarını kaçlık kablo ile birbirine bağlamam uygun olur?

topraklama hattını eve yani sigorta tablosuna kaçlık kablo ile çekmeliyim ?

konuya hakim arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim
sabırla okuyan ve cevap veren herkese şimdiden teşşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sorduğun soruların bir kısmı hesap gerektiren bir kısmı ise yönetmelikle ilgili, sorduğunuz sorulara burada bir cevap bulmanız zor, çünkü evin mimarisi bilinmiyor, oda sayısı kullanılacak elektriksel ekipmanlar bunları bilinmesi yada ortaya yaklaşık bir hesap çıkarılması gerekir,
ifadelerinizden anladığım dışarıdan bir elektrikçiye yaptırmayıp kendiniz yapmak istiyorsunuz, önceliğiniz bir çizim yapılması gerekir sorduğunuz soruların bir kısmı bu çizimle çözülecektir..

sıva altı boru ve buat yapmak istememeniz konusunu anlamadım, maddi gerekçe olsa, meblağın çok tutacağını sanmıyorum, anlatmak istediğiniz elektrik işi yönetmeliklere uygun değil..

yetkililer ne kadar bakar ne kadar görür bilemiyorum, ama çizim yaptıracaksanız saten size tesisatı nasıl yapmanız ve hangi kabloları kullanmanız gerektiği belirlenmiş olur. istediklerinizi çizim yapan teknik sorumluya anlatmanız daha doğru olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst