Tek fazlı vinç problemleri

Rascon54

Üye
Katılım
29 Ağu 2017
Mesajlar
119
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba sayın ustalar tek fazlı 1 ton kaldıran çin işi vinç belli müddet çalıştıktan sonra sadece bir yöne çalışıyor motor alev topu gibi oluyor yukarı basıyon aşağı indiriyor herşey normalken 8 9 saat sonunda bunları yapıyor 2 adet vinç neden olur tşkler kondansatörleri değiştim olmadı kumandasını değiştim gene olmadı tşkler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ölçü aleti yok mu, ölçüm yapamıyor musunuz? Bilginiz yoksa işi ehline bırakın.
 
Ölçü aleti var ölçtüm sargılarda kondansatörlerde birşey yok sonuç motor bayıldı fren açmıyo başka tarafa veriyor belki sizdende bazı fikirler alabilirim.
 
Motor son ölçülecek kısım, yön değiştirme anahtarını bakmadiniz mi?
 
Baktım oda sağlamdı hatta elimdeki yedeğiylede değiştirdim.
 
Bir ıhtımal de, yukarı cıkarken en ustde stop ettıren (halkaya baglı) lımıt sivici kontrol edın. O arzalı ıse sadece ındırme yönune calısır.
 
Calaskal vinç yük filan taşıma için kullanıyor sviç yoktu. Tşkler
 
kanca haraketi kontaktörle gerçekleşiyorsa her iki yöne ait kontaktörün bobin ve kontak kontrolünü yapın.

frenin mekanik ve elektriksel kontrolünü yapın.

devredeki sigorta ve termiklerin kontaklarını kontrol edin.

kumanda ve panodaki kablolarda gevşeklik veya kopukluk var mı kontrol edin.

besleme voltajını kontrol edin.
 
Arkadaşım bir arkadaşımız siwic den bahsediyo aslında doğru olan bir durum vinç halat kısmında koruma demiri vardır aslında ani müdahale içindir eğer o yoksa mutlaka halatın sarılan ağız kısmında sağında yada solunda ucu yuvarlak bir siwice temas eden plastik yuvarlak uclu tıpa seklinde bir aparat olur küçük bir tornavida ile içe doğru çekin duzelektir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst