TEF Yapı Mezunlarına Müjde!

universium

Üye
Katılım
4 Kas 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
AVRUPA POLİTEKNİK ÜNİVERSİTESİ
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ve MİMARLIK TAMAMLAMA PROGRAMI GENEL BİLGİLER


Teknik eğitim fakültesi mezunlarının mühendislik unvanı alabilmeleri için Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan'da, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyesi olan üniversitelerde uygulamaya alınmış bir eğitim programıdır. Katılımcıların çoğunluğunun Türkiye'de aktif olarak iş hayatları bulunduğundan, program modül eğitim olarak uygulama geçirilmiş olup, örgün öğretim müfredatlarına göre fark dersler verilmektedir.

Avrupa Politeknik Üniversitesi'nde bulunan Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerin tamamlama program eğitimleri toplam 3 sömestre olup, sömestre başına en az 3 hafta üniversitede bulunma zorunluluğu vardır. Bu 3 haftalık eğitim, sınıflar bazında verilmekte olup, üniversitenin verdiği eğitim tarihlerine uyma zorunluluğu mevcuttur. İş hayatı olmayan veya zorunlu sebeplerden Türkiye'de bulunması gerekmeyen katılımcıların, mecburi 3 haftalık eğitimin dışında da üniversitede bulunup, derslere katılmaları üniversite tarafından önerilmektedir.

YABANCI DİL SEVİYESİ

Eğitime başlamadan önce katılımcılar, üniversitenin ilgili komisyonu tarafından İstanbul’da uygulanacak olan seviye tespit sınavına katılarak, gerekli puanı aldıklarında mühendislik tamamlama eğitimine başlayabilmektedirler.
Seviye tespit sınavında başarılı olamayan katılımcılar, üniversitenin İstanbul’da vereceği hızlandırılmış yabancı dil kursuna katılacaklardır. Bu kursun içeriği teknik İngilizce eğitimidir. Eğitim, 6 gün X 6 saatten oluşmakta olup, toplam 36 saatte verilecektir. 7. Gün hızlandırılmış kursun sınavı yapılacaktır.
İngilizce seviyesi intermediate derecesinde olmayan katılımcılar, seviye tespit sınavına girmeden sadece hızlandırılmış kursa katılabilirler.

ÜCRETLER

Üniversitenin mühendislik tamamlama programı sömestre ücreti 1.500 Euro olup, üniversiteye her sömestre başında ödeme yapılmaktadır. Bu ücretlerin dışında ödenmesi gerekenler; danışmanlık hizmeti ücreti (1000 Euro), vize ücreti (160 Euro) , seviye tespit sınavı ücreti (250 Euro) veya hızlandırılmış kurs ücreti (550 Euro) ödemeleri bulunmaktadır.
Seviye tespit sınavları için üniversitenin belirlediği organizasyon bedelleri vardır. Bu sınavlara Bulgaristan'da (üniversitede) girilmesi halinde katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Sınavlar Türkiye'de yapıldığı için ve üniversitenin ilgili komisyonu Türkiye’ye geleceği için masrafların karşılanabilmesi adına sınavlar ve kurslar için belirlenen tutarlar ödenmektedir.

PROJE TEZİ ÇALIŞMASI ve STAJ SÜRECİ

Programın sonunda proje tezi hazırlanacak ve çalışmanın sunumu üniversitenin belirli komisyonuna yapılacaktır. Başarılı olan öğrenciler, proje çalışması bitiminde 3 aylık stajlarını tamamlayarak Mühendislik diplomalarını hakedeceklerdir.
Eğitim sonunda yapılacak olan stajın organizasyonu katılımcıya aittir. Katılımcının çalışmakta olduğu bir firma varsa, staj bu firmada da yapılabilmektedir.

EĞİTİM KAZANIMLARI

Programdan mezun olup, diplomalarını alan katılımcılar Avrupa Politeknik Üniversitesi tarafından Bulgaristan Mühendisler Odası Birliği’ne üye yapılacak olup, üyelik belge ve sertifikaları üniversite tarafından katılımcılara teslim edilecektir.

Avrupa Politeknik Üniversitesi, İrlanda’da bulunan ve Avrupa’nın en iyi Mimarlık ve İnşaat fakültesi olarak bilinen University of ULSTER ile Erasmus çalışmaları yapmaktadır. Üniversitenin mühendislik tamamlama programına katılan kişiler, 2.sömestre sonunda 1 haftalık süreyle üniversitenin organizasyonu ile University of ULSTER’de eğitim ve araştırma programına katılabilirler. Bu programa katılmak isteyen kişiler, uçak ve konaklama masraflarını karşılayacak olup, eğitim ve organizasyon için extra bir ücret ödemeyeceklerdir. 1 haftalık eğitim ve araştırma programı için İrlanda’ya University of ULSTER’e giden katılımcılar, eğitim sonunda sertifika alacaklardır.

Avrupa Politeknik Üniversitesi mühendislik tamamlama programını bitiren katılımcılar, Avrupa Mühendisler Birliği’ne (FEANI)üye olabilmektedirler. Bunun için eğitim sonundan itibaren 2 yıl staj yapılması gerekmektedir. 2 yıllık staj yapan katılımcıların stajları sonunda Avrupa Mühendisler Birliği’ne üyelikleri yapılabilmektedir.

ULUSLAR ARASI GEÇERLİLİK ve DENKLİK

Avrupa Politeknik Üniversitesi, mühendislik tamamlama programı kapsamında Bulgaristan Eğitim Bakanlığı'ndan gerekli onayları alarak eğitimi başlatmıştır.Ayrıca Mühendislik Tamamlama Programı Bulgaristan Eğitim Bakanlığı tarafından, diğer üniversitelere örnek proje olarak sunulmuştur.

Program, Avrupa Kredi Transfer Sistemine (ECTS) göre fark dersler oluşturularak çıkarılmıştır. Avrupa Politeknik Üniversitesi Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyesi olup, eğitim sonunda alınacak olan diplomalar da Avrupa Üniversiteler Birliği diploması olacaktır. Tüm katılımcılar program bitiminde yapacakları 2 yıllık staj sonrasında Avrupa Mühendisler Birliği'ne üye olma hakkını elde edeceklerdir.
Avrupa Politeknik Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından tanınırlığı ( denkliği ) bulunan bir üniversitedir. Yüksek Öğretim Kurumu'nun denklik yönetmeliği belirli zamanlarde değişkenlik göstermektedir. Denklik yönetmeliği, program sonunda yapılabilecek olan seviye belirleme sınavı ve tanınırlık bilgileri hakkında Yüksek Öğretim Kurumu'na yazı gönderilerek gerekli bilgiler alınabilir. Denklik bilgisi, program sonunda yapılacak olan denklik işlemleri tamammen katılımcının yükümlülüğündedir. Şirketimiz sadece belirtilen programı katılımcıya sunmakla ve programın üniversite tarafından yürütülmesi ile ilgili sorumludur.



PROGRAM EĞİTİM TAKVİMİ

25 AĞUSTOS – 15 EKİM 2011:

Avrupa Politeknik Üniversitesi Tamamlama Programı kayıt tarihleri.


ARALIK 2011:

Türkiye’de yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı (2 gün ) Seviye tespit sınavı harcı 250 Euro olup, üniversiteye makbuz karşılığı olarak ödenmektedir.


OCAK 2012:

Seviye tespit sınavında başarılı olamayan öğrenciler için Türkiye’de yapılacak olan Hızlandırılmış Teknik İngilizce eğitimi. 6 gün X 6 saatten oluşan 36 saatlik İngilizce eğitimi. Hızlandırılmış Teknik İngilizce eğitimi ücreti 550 Euro olup, üniversiteye makbuz karşılığı olarak ödenmektedir.


ŞUBAT 2012:

1. Sömestre Eğitim dönemi. 3 haftalık eğitimin hafta sonu günleri de dâhil toplam 21 günde verilmesi. Üniversite eğitim harcı 1. taksidi 1500Euro’nun üniversiteye ödenmesi.


EKİM 2012:

1.sömestre sınavları (3 gün) . 2. Sömestre eğitim dönemi kapsamında 3 haftalık eğitimin hafta sonu günleri de dâhil toplam 21 günde verilmesi. Üniversite eğitim harcı 2. taksidi 1500Euro’nun üniversiteye ödenmesi.


ŞUBAT 2013:

2. sömestre sınavlarının yapılması. (2 gün). Proje tezi teslimi ve savunması ( 2 gün) .Geçici Mezuniyet Belgelerinin verilme tarihi. Üniversite eğitim harcı 3. taksidi 1500Euro’nun üniversiteye ödenmesi. 3 aylık staj sürecinin başlaması.


EYLÜL 2013:

Diplomaların verilme tarihi.

Bilgi için [email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
127,961
Mesajlar
913,924
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst